Czy taki właściciel 3 stacji diagnostycznych kontroli pojazdów mógł na legalu zdobyć pieniądze na całe to przedsięwzięcie? Czy jest to realne? Czy jednak wymaga to łamania prawa w jakiś sposób by zdobyć takie środki aby taką stację postawić.
Bo raczej nie jest tak, że ja np. chcę sobie postawić taką stację biorę kredyt czy tam jakieś dofinansowanie i już buduje sobie stacje diagnostyczną. Słyszałem, że koleś sprowadzał jakieś auta z zagranicy i miał jakieś nieprzyjemności prawne podobno. #motoryzacja #samochody #biznes #pieniadze #mechanikasamochodowa #auta #finanse
Jak ktoś ma 3 stacje kontroli pojazdów to mógł od zera uczciwie się tego dorobić?
@okti325: nie ma co się oszukiwać najlepiej opłaca się na starcie współpracować z kilkoma szrotodostawcami, w mojej okolicy gminej wiosce powstała taka super stacja a obok dwa komisy gdzie plac jest zawalony z dobre setka aut
@okti325: Oczywiście że się da legalnie, kapitał trzeba mieć ale to nie wszystko. Trzeba już wiedzieć jak, co i z kim budować. Gdy wypracujesz sobie podwykonawców różnych i znasz procedury to to idzie w moment i za ułameczek kwot które płacą frajerzy czy giga korporacje próbujące zbudować to samo
@okti325: Dodam jeszcze że cały czas w Polsce choć te czasy się kończą - wystarczyło spędzić ileś lat na emigracji bądź np na tym imporcie samochodów o którym mówisz i kapitał na takie przedsięwzięcia w PL masz bardzo szybko. Ale trzeba ostro temu życie podporządkować po prostu
Czy jest to realne? Czy jednak wymaga to łamania prawa w jakiś sposób by zdobyć takie środki aby taką stację postawić.
Bo raczej nie jest tak, że ja np. chcę sobie postawić taką stację biorę kredyt czy tam jakieś dofinansowanie i już buduje sobie stacje diagnostyczną.
Słyszałem, że koleś sprowadzał jakieś auta z zagranicy i miał jakieś nieprzyjemności prawne podobno.
#motoryzacja #samochody #biznes #pieniadze #mechanikasamochodowa #auta #finanse
Jak ktoś ma 3 stacje kontroli pojazdów to mógł od zera uczciwie się tego dorobić?
@okti325: Spokojnie, bez najmniejszego paprania się w jakieś firmowe kredyty.