Wpis z mikrobloga

Parę miesięcy temu cały X miałem zasypany ludźmi co tworzą apki mobilne w tydzień. Pomyślałem dobra, sprawdzam to - pomysł miałem "po treningu często nie wiem co ugotować, albo gdy jeszcze trzeba dogadać się z kobitką i wybrać wspólnie danie to omatko.jpg" nazwa? swipe? foodie? i wyszło Swoodie, początkowo miał to być tinder dla jedzenie, czyli wspólne swipowanie aż do "tasty match", ale ostatecznie przekształcił się w coś więcej. Oprócz bazy *ponad 8000 przepisów*, dodałem narzędzia typu skaner posiłków liczący kalorie, meal planer tworzący plan na kilka dni bazując na polubionych przepisach, Chef-AI czyli gotowanie z tego co akurat masz w lodówce, Wellness-zone - wyzwania typu 75-Hard, by rywalizować ze znajomymi lub wspierać się w diecie z partnerem, a nawet biblioteczka przepisów powstała, gdzie można je zapisać z każdego miejsca, a nie trzymać po różnych źródłach typu ig, tiktok, yt lub blogi.

Mógłbym jeszcze tutaj troche pisać co dodałem i co mam w planach, ale zmierzając do końca - zajęło mi to trzy miesiące(wersja od zera do pierwszego triala)😄 Nauka nowych narzędzi, próba stworzenia design, który nie będzie wyglądał jak żywo wypluty z AI(z tego jestem delikatnie zadowolony, bo feedback grupki fb dla zajawkowiczów vibecodingu był pozytywny, ale osobiście wiem, ze jak znajdę więcej czasu to jestem w stanie poprawić większość ekranów), a to wszystko bez napisania jednej linijki kodu.

Przetarłem drogę od pomysłu, przez starcie z regulaminami AppStore/Google Play, aż do pierwszego klienta. Teraz czas na naukę marketingu... a jest tych narzędzi pełno. Każdemu, kto czuje wypalenie albo ma „ten jeden pomysł” w szufladzie – spróbujcie. Bariery wejścia już nie ma. Btw. Pierwsza wersja tego posta była napisana lepiej, ale nie zapisał się draft i całość poszła się… wiadomo co. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i czasu! a jak macie go jeszcze z trzy minuty to zapraszam spojrzeć na apkę https://swoodie.app jest 7 dni triala, a za fajny feedback chętnie dam kodzik na miesięczną wersję Pro.

#iosdev #dieta #liczeniekalorii #kaloriepozakontrolo #fasting #glodowka #androiddev #programowanie #silownia #mobiledev
magitsznydanjel - Parę miesięcy temu cały X miałem zasypany ludźmi co tworzą apki mob...

źródło: IMG_5965

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach