Aktywne Wpisy

frugASS +259
zrobiłem mejla na protonon mejlu zainstalowałem kali linuxa i kupiłem nordvipiena juz mnie zydzi nigdy nie znajdą stałem sie niewidzialny stałem sie duchem w powłoce
źródło: z28172911AMP,Anonymous-pokazuja-Rosjanom-niespojnosc-miedzy-rze
Pobierz
m0rdeczka +2
Znajdujecie w szufladzie 10k USD w gotówce, co z tym robicie?
#gielda
#gielda

Na moment jeszcze wskaźnik Buffeta. Skrajne przewartościowanie mamy przy 140%. Obecnie wynosi 238%. To jak juz tak wywalilo to powinno jebnac. Otóż on dotyczy kapitalizacja/pkb danego kraju, a big techy mają olbrzymie zyski z całego świata. Same mag7 to juz anomalia i nie pasuje do tego wskaźnika. Zatem jak usuniemy całkowicie kapitalizację mag7 (rynek bez big tech) i wyliczymy wskaznik Buffeta to mamy... 176%. Czy to dużo? Banka dot-com pękła przy wskazniku buffetowego ~140-175%. Banka nieruchomości przy wskaźniku ~140%. Czy zatem już panika, sprzedawać wszystko, CFD short lewar x50 S&p500 w poniedziałek? Absolutnie nie. Jesteśmy dalej w silnym trendzie wzrostowym. Dużo inwestorów w 1997 bazując na podobnych wyliczeniach pouciekali z rynku twierdząc że "zaraz pęknie" omijając gigantyczne wzrosty w następnych prawie 3 latach.
#gielda
Komentarz usunięty przez autora
Dziękuję Mirku, że mnie uświadomiłeś. Uczynię tak jutro o 15.30 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
np. Buffet to chodził pogadać osobiście albo chociaż rozejrzeć się z kim ma do czynienia, jaki to jest manager, w latach powiedzmy 1960-tych
a teraz nie mamy do tego dostępu, ale do takich akcji coca coli mają jakieś gimbusy z aplikacją i mogą podbić cenę
więc ówczesne 17 to jest coś zupełnie innego niż
źródło: 1000019984
Pobierzkupujcie spacex.