Wpis z mikrobloga

@Casuel: to że ich władze na rzecz doraźnych korzyści w polityce wewnętrznej i kilka procent oszołomów ich gloryfikuje, to nie znaczy że cały naród ukraiński, a tym bardziej jacyś randomowi Ukraińcy co przyjechali ze wschodu i południa Ukrainy i mają z banderyzmem tyle samo wspólnego co ja z goralenvolk.
  • Odpowiedz
@Heroina340:
Nie klam kolego.

Jeszcze w 2013 roku niemal połowa Ukraińców oceniała OUN i UPA negatywnie.

W 2025 roku negatywną ocenę zadeklarowało już tylko 8 proc. respondentów. Pozytywnie działalność OUN-UPA oceniło 37 proc., natomiast 50 proc. wybrało odpowiedź niejednoznaczną. Pozostałe 5 proc. odpowiedziało, że nie wie.
  • Odpowiedz
@Casuel: gdzie niby kłamie? To że im ryją banie nacjonalistycznym p--------o, to taki sam problem jak u was, gdzie na siłę gloryfikuje się takie kreatury jak Stalin czy Dzierżyński
  • Odpowiedz
  • 0
Jeszcze w 2013 roku niemal połowa Ukraińców oceniała OUN i UPA negatywnie.

W 2025 roku negatywną ocenę zadeklarowało już tylko 8 proc. respondentów. Pozytywnie działalność OUN-UPA oceniło 37 proc., natomiast 50 proc. wybrało odpowiedź niejednoznaczną.

@Casuel: w sensie teraz jeszcze wiecej? Ja wiem ze mniej ale nie potrafisz tego znalezc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Casuel: w takim razie my jesteśmy narodem gloryfikującym hitlera, bo w Polsce jest conajmniej kilkadziesiąt tysięcy osób twierdzących że hitler miał rację, oraz kilkadziesiąt tysięcy osób, które malarzowi robią laurki w internecie
  • Odpowiedz