Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie że nas od losu podobnego do Ruskich ratuje tylko i wyłącznie położenie geograficzne.
IQ mamy takie same jak oni o ile nie niższe. Jestem ciekaw jak by to wyglądało gdyby zamienić społeczeństwa - ruskich dać tu a nas tam. Mam dziwne wrażenie że bylibyśmy jeszcze gorszymi zwierzętami.
#ruskieonuce #polityka #ukraina
europejski_zwierz - Mam wrażenie że nas od losu podobnego do Ruskich ratuje tylko i w...

źródło: 27849

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@europejski_zwierz: Przypominam każdemu spinającemu się o poziom Polaków, że w 2WŚ wyrżnięto nam 20% ludności, w tym celowo ludzi wykształconych i inteligentnych i oficerów w Inteligenzaktion, w Katniu czy innych ludobójstwach wymierzonych w Polaków.
A zachód do tej pory leci Kulturkampfem, który ojkofobowie łykają, że Polacy nigdy nic nie osiągnęli.
Taki przykład z brzegu: Maksymilian Huber w 1904 roku napisał równanie naprężeń zredukowanych co jest istotne w liczeniu wytrzymałości w mechanice.
  • Odpowiedz
Heweliusz nazwał konstelacje Tarcza Sobieskiego (Scutum Sobiescanum) po zwycięskiej odsieczy Wiedeńskiej. Dzisiaj cały świat astronomów nazywa tę konstelację tylko Tarcza / Scutum. Usunięto Polską część.

@odomizaf: A to może powiedz jeszcze dlaczego tak się stało? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Gdzie nawet statystycznie Polska jest najbezpieczniejszym krajem w Europie,

@odomizaf: A kiedy to Islandie z Europy wyrzucili? A i ciekawostka, wskaxniki bezpieczeństwa na Islandii leca w dół pięknie korelując z imigracją polaków na Islandie.

A to tylko wierzchołek tego pseudointeligenckiego p---------a POLSKA GUROM
  • Odpowiedz
@odomizaf: to ja dodam, ze przed wybuchem wojny wcale nie było wesoło. Mieliśmy podobną sytuację jak teraz gdzie ówczesne safe pewna grupą uznawała za zdradę stanu, pożyczki na zbrojenia były źródłem przepychanek politycznych, przez co na wrzesień nie mielismy ani jednego współczesnego myśliwca(ale oczywiście pogrom Polaków to wina Anglików i Francuzów ;) - gdzie Polacy ledwo wytrzymali 2 tyg wojny… tracąc 75% terytorium) , mieliśmy ogromną mniejszość ukraińską którą udało
  • Odpowiedz
Tak sie stało bo uznano, że będą upraszczać nazwy konstealcji do jednego słowa. Ale nadal mamay Canis Majoris, Canis Minoris itd. Więc to takie pieprzenie.

@odomizaf: No stało się tak, bo unia astronomiczna oprócz skracania nazw wzięła sobie za cel by niebo było wspólne i nie powinno należeć do żadnej narodowości. Są takie kwiatki jak Cor Caroli zatwierdzona w końcu w 2016, bo w sumie to nikt nie wie o
  • Odpowiedz
@europejski_zwierz:

Niziny społeczne wszędzie są takie. Dzięki Internetowi po prostu bardziej je widać - mają większe możliwości łączenia się w grupy i wzajemnego nakręcania. Do tego media społecznościowe premiują kontrowersyjne i emocjonalne komentarze, bo to napędza wyświetlenia. Zarówno u oburzonych, jak i u entuzjastów
  • Odpowiedz
@Hrjk: POLASY SA GDZIE SA BO WLASNIE NIE SZLI RAMEI W RAMIE Z UKRAINA I BIALORUSIA. UKRAINA MIALA GAZ ZADARMO Z ROSJI I TO DO 2000 ROKU. WLASNIE DLATEGO NIE SRAMY ZA SODOLA BO NIE CHCIELISMY ISC TAM GDZIE UPALINCY I ROSJANIE. OSLE KAPUSCIANY
  • Odpowiedz
  • 0
Przypominam każdemu spinającemu się o poziom Polaków, że w 2WŚ wyrżnięto nam 20% ludności, w tym celowo ludzi wykształconych i inteligentnych i oficerów w Inteligenzaktion, w Katniu czy innych ludobójstwach wymierzonych w Polaków.

@odomizaf: ja bym się jednak tych 'niosiagniec' (bo umówmy się - świata do przodu nie pchaliśmy i nie pchamy). Doszukiwał się w rozbiorach - w czasach rewolucji przemysłowej gdzie powstawały na zachodzie firmy trwające do dziś, gdzie
  • Odpowiedz
@RKN_: Niestety głównym naszym problemem jest i był Kościół Katolicki.
Potop Szwedzki także zawdzięczamy Katolikom. Zygmunt Waza był oficjalnym królem Szwecji, a regentem w jego imieniu był jego brat czy tam kuzyn. Tylko Szwecja była świeżo po krwawych wojnach religijnych, gdzie protestanci wyrżnęli w ludobójstwach całą masę katolików. I jedyny warunek utrzymania korony Szwedzkiej to było pozostawienie ich jako protestantów i nie wciskanie im katolicyzmu. Co oczywiście Katol "Król Jezuitów" Zygmunt
  • Odpowiedz