Wpis z mikrobloga

chłop od 3 miesięcy wysyła cv i nie dostał ani jednej rozmowy nawet, prawdopodobnie przez te z-----e szablony z canvy które okazało się że r-----------ą cały tekst i odwracają kolejność wszystkiego o czym dopiero się dowiedziałem. nie wystarczy że masz jakieś tam doświadczenie, musisz jeszcze wiedzieć jak śmieszna maszynka odczyta twój dokument. tedzie kaczyński miałeś rację szefie
#praca #kolchoz #pracbaza #neet
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ucho_igielne: mnie kiedyś doradca, zawodowy doradził zrobić w Wordzie, z formatowanie Worda, używać tab zamiast spacji żeby się tekst układał, bo rektuterzy czasem potrafią te śmieszne znaczki włączyć i zobaczyć czy ktoś umie to robić.

canva daje dużo tła i kolorów a tego ciężko jest drukować. poza tym przy importowaniu cv do systemów hr lepiej mieć podobne formatowanie naglowkow bo potem nazwa albo stanowisko nie w tej linijce.
najważniejsze dać na górze,
  • Odpowiedz
  • 0
@Herm1t: nie jestem pewny czy dobrze wyciągam wnioski, ale jak skopiuje do schowka moje cv w pdfie i wkleje gdzieś, to np nazwisko i summary pojawia się na samym dole, i po do drodze coś jeszcze się rozwala. przekopiuje wszystko do worda (powinno wyjść podobnie bo jakichś bajerów pozbyłem się już wcześniej) i mam nadzieję że coś to zmieni, bo jak nie to mamy kurcze kłopot ( _
  • Odpowiedz