Aktywne Wpisy

CzytamBomoge +35
Gdybyś mógł wymazać z pamięci jedno dzieło kultury, żeby przeżyć je znów po raz pierwszy - co wybierasz?
Gdyby istniał przycisk pozwalający skasować z głowy całą znajomość jakiejś historii, żeby znów poczuć ten sam szok, zachwyt albo gęsią skórkę jak za pierwszym razem - co byś usunął? Jaka książka, film, muzyka, serial albo gra sprawiły, że po wszystkim siedziałeś w ciszy, patrząc tępo w ścianę i żałując, że nigdy więcej nie poczujesz
Gdyby istniał przycisk pozwalający skasować z głowy całą znajomość jakiejś historii, żeby znów poczuć ten sam szok, zachwyt albo gęsią skórkę jak za pierwszym razem - co byś usunął? Jaka książka, film, muzyka, serial albo gra sprawiły, że po wszystkim siedziałeś w ciszy, patrząc tępo w ścianę i żałując, że nigdy więcej nie poczujesz
źródło: 01
Pobierz
Najpierw Cię zrobią bez pytania, a potem wymagania, żebyś się poniżał na rynku pracy za minimalną u Janusza. I bardzo dobrze, chciałeś dzidziusia to z---------j na niego do śmierci xD.
#demografia #dzieci #antynatalizm
#demografia #dzieci #antynatalizm
źródło: 1417
Pobierz

#planespotting #fotografia #pytaniedoeksperta #porada #samoloty #zwierzeta #cykanie #bidaazpiszczy
źródło: ea9c24c01489a86b9953420bd90cbfd55615cb8a42ca96a6b92c371401506410
PobierzJak masz za duzo szumu to obniz ISO
Jak zdjecia niewyrazne to skroc czas naswietlania - albo uzyj statywu - to tak na szybko bo musze konczyc :P jakby co to pytaj :D
no ale to tylko 350mm
Komentarz usunięty przez moderatora
Zanim ktoś zacznie krzyczeć, żeby się ajaja nie słuchać, bo halucynuje - sam byłem
Miras od robienia zdjec jest aparat a nie telefon. Jak chcesz sie "bawic w zdjecia" to szukaj aparatu. I poznaj zasady jakie rzadza robieniem zdjec.
miras od robienia zdjec mam aparat i ty poznaj zasady czytania ze zrozumieniem a jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz lepiej
Wszystkie lumixy, powershoty I inne aparaty do wszystkiego mają ten sam problem - bardzo mała matryca.
W 2,5 kafla zmieścisz się a Canonem 200D lub M50 (matryca apsc) I jeszcze na kilka obiektywow starczy pieniędzy. Raczej kwestia jak fotografujesz, ja mam 28, 50 I 180 z czego ten trzeci to manual I z pierścieniami służy mi do makro głównie.
Aparat
https://www.olx.pl/d/oferta/canon-eos-6d-body-niski-przebieg-CID99-ID1bhTcR.html
Fotografuje zwierzatka wiec w kwestiach fotek z daleka troche sie nastrzelalem.
Powiem tak, do 2.5k + samoloty nie znajdziesz nic. Nic co byloby w dobrym stanie.
Nikon P? Matryca wielkosci gumki od olowka
Moze uda ci sie jakas lustrzanke + 300mm, ale wedlug mnie 300mm to zbyt malo na