Doleciałem do Singapuru i na lotnisku przywitał mnie jeden Mirek który mieszka tu już kilka lat (。◕‿‿◕。)
Ja to mam dobrze z tym Wykopem bo w Bangkoku też mnie powitał inny Mirek.
W pierwszej kolejności poszliśmy zobaczyć ten słynny wodospad na lotnisku (zdjęcie poniżej) - robi to wrażenie na żywo. Tutaj na IG (klik) filmik wodospadu.
Później poszliśmy na obiad do Tajwańskiej restauracji. Zjedliśmy bardzo dobre pierogi + ja zjadłem jeszcze zupę. Zupełenie inaczej idzie się do restuaracji z kimś kto jest tu dłużej bo wie co zamówić. Jak idę sam to zamawiam zawsze coś co mi nie smakuje i potem narzekam na Azjatycką kuchnie.
Mirek mi poopowiadał o życiu tutaj. Później jeszcze poszliśmy na kawę i sernik.
Niedawno dotarłem do hotelu. Chwilę odpoczywam i zaraz idę poznać trochę okolicę. Na pobyt w Singapurze wziąłem urlop więc będę tu sporo zwiedzał. Do wtorku mam czas.
@lubie-sernik: Zobacz go w nocy, jak jest podświetlony. W Singapurze polecam Sungei Buloh. Tam zobaczysz wielkie warany, a nawet czasem krokodyle przechodzące kilka metrów od Ciebie. Mało kto o tym słyszał, nikt tego nie reklamuje, wszyscy by tylko zwiedzali Orchard, centrum czy Marina Bay.
@lubie-sernik: W SG pewnie smakuje bardzo podobnie do Tajwanu, ale i tak polecam kiedyś iść do tego na Tajwanie dla porównania.
Ja byłem w tym w Nowym Jorku i nie dość, że drogo, to jeszcze smak zupełnie nie ten (╯︵╰,) O ile xiao long bao jeszcze smakowały jako tako, tak reszta potraw zupełnie nie trafiona ze smakiem.
@lubie-sernik: Właśnie konkretnie pojadlem. Kawał ryby o zielonych ościach. Bardzo smaczna. Było trochę zabawy z ościami. 150kĐ/21,38zł. Na przeciw gość przygrywał na gitarze. Całkiem nieźle mu szło. Posiłek zaliczam do udanych. Tym bardziej że jem pod hotelem gdzie przebywa aktualnie MichelleFromChina. Ale już wiem że pojechała na rower. Nie czekam.
Ja to mam dobrze z tym Wykopem bo w Bangkoku też mnie powitał inny Mirek.
W pierwszej kolejności poszliśmy zobaczyć ten słynny wodospad na lotnisku (zdjęcie poniżej) - robi to wrażenie na żywo. Tutaj na IG (klik) filmik wodospadu.
Później poszliśmy na obiad do Tajwańskiej restauracji. Zjedliśmy bardzo dobre pierogi + ja zjadłem jeszcze zupę. Zupełenie inaczej idzie się do restuaracji z kimś kto jest tu dłużej bo wie co zamówić. Jak idę sam to zamawiam zawsze coś co mi nie smakuje i potem narzekam na Azjatycką kuchnie.
Mirek mi poopowiadał o życiu tutaj. Później jeszcze poszliśmy na kawę i sernik.
Niedawno dotarłem do hotelu. Chwilę odpoczywam i zaraz idę poznać trochę okolicę.
Na pobyt w Singapurze wziąłem urlop więc będę tu sporo zwiedzał. Do wtorku mam czas.
#sernikpodrozuje - obserwuj by być na bieżąćo
#podroze #azja #singapur
źródło: 1
Pobierzźródło: 1-5
Pobierzźródło: 2
Pobierzźródło: 3
Pobierzźródło: 4
PobierzW Singapurze polecam Sungei Buloh. Tam zobaczysz wielkie warany, a nawet czasem krokodyle przechodzące kilka metrów od Ciebie. Mało kto o tym słyszał, nikt tego nie reklamuje, wszyscy by tylko zwiedzali Orchard, centrum czy Marina Bay.
@redorbiter: musiałbym najpierw zlecić profesjonalne testy czy nie lubisz czasem rodzynek xD
@lubie-sernik: Czy to był Din Tai Fung? ʕ•ᴥ•ʔ
@fuji: dokładnie tak! (ʘ‿ʘ)
Ja byłem w tym w Nowym Jorku i nie dość, że drogo, to jeszcze smak zupełnie nie ten (╯︵╰,) O ile xiao long bao jeszcze smakowały jako tako, tak reszta potraw zupełnie nie trafiona ze smakiem.
@lubie-sernik: #wykopowygrubasek
źródło: 1000008374
Pobierz