Aktywne Wpisy

38 lat, 188cm, 79 kg. Lecę z siłka od 2 msc, micha, białko, gainer. Przytyłem jedynie 2kg. Czas na teścia jakieś mikro dawki od przyszłego tygodnia. W sumie bije się jedynie o wątrobę, bo kupę lat piłem dzień w dzień (2-3 piwa) żadnej wódy. I tak skończyłem w dnia na dzień bo powiedziałem koniec. No ale boje się że wątroba jak nowa nie wygląda. XD #mikrokoksy

pawelJG +23

#elektryka #elektrodacontent
źródło: IMG_7809
PobierzMoże akurat admin grupy ma konkurencyjny portal o elektryce i się obraził za link
Jedynie co to 5x2,5 może być mało bo nienaturalnie dociążysz przewód neutralny jeśli chodzi wszystko na raz. Ale z tego co widzę to standardowo wszyscy kładą 5x4 (bo tak).
@pietryna123: rozwiń, mówisz z tym przewodem neutralnym o obwodzie 3F czy 1F?
źródło: 1obfu6
Pobierz@pietryna123: czy to "dociążanie" jest z nami w pokoju? Mowa oczywiście o obwodzie 3 fazowym, przypominam że prąd wpływający do N sumujemy geometrycznie
Gdyby nie zmiana wymagan po 2022, to bym sam zrobił sobie SEP i się nie meczył z debilami
@JestemKaspi: A weź ich p--------l do rzecznika praw obywatelskich za darmo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ
Dwóch niezależnych obwodów jednofazowych 2,5mm2 będzie za mało (przy próbie użycia jednego neutralnego), ale próba łączenia kuchni indukcyjnej na pełną moc przy instalacjach jednofazowych jest już nieco karkołomna, szczególnie że przydział mocy to może 25A sięga, a nawet przy 32A byśmy głodzili resztę domu.
@pietryna123:
źródło: wyl7
Pobierz@pietryna123: lenistwo i dupochron, spadków napięć nie trzeba liczyć ipz zawsze wyjdzie, co by się nie stało projektant rączki ma czyste.