Wpis z mikrobloga

Wyidealizowane marzenie. Dowiedziałem się że coś takiego to nie jest miejsce do spokojnej wegetacji tylko kolchoz w którym od rana do wieczora kosisz trawę a zimą przed wyjazdem do pracy wstajesz 3 godziny wcześniej żeby odsnieżyc drogę. #przegryw
anonanonimowy321 - Wyidealizowane marzenie. Dowiedziałem się że coś takiego to  nie j...

źródło: images

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

z chęcią bym posiadał i siedział w takim kołchozie zamiast klatki w budownictwie wielorodzinnym potocznie zwanym blokiem mieszkalnym.

@ptasiek2: Ja próbowałem. Przeprosiłem potem Pana Gospodarza i wróciłem do bloku. Wracam do domu i j---a wywalone, nic ale to nic nie muszę robić.
  • Odpowiedz
@podprace321: tylko trzeba ten dom zbudować, wykończyć, kupić działkę wcześniej. Jeżeli koszenie czy odśnieżanie jest ponad siły to jak ma się ten dom w ogóle pojawić.
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321: Zawsze śmieszy jak typy p------ą że wolą mieszkać w bloku bo nie trzeba kosić, odśnieżać xDDD
Koszenie takiego terenu to godzinka roboty raz na miesiąc i to jeszcze w sezonie. A odśnieżanie to i--------e
W Polsce co roku śniegu co kot napłakał. Ostatniej zimy to zdarzyło mi się może z dwa razy odśnieżać i to jeszcze znikome ilości. Jak ktoś woli blok z startowym pakietem patoli ćpunów i alkusów
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321: też byłem domem zachwycony, ale chyba najlepsze kombo to nowoczesne duze mieszkanie (z dobrymi, szczelnymi scianami) + domek letniskowy.
Jak chcesz mieć ładny dom, ale j teren wokół, to praktycznie lecisz drugie pol etatu za darmo.
A to kostka zarośnie, a to drzewka przyciąć, a to trawę nawieźć, pozamiatać, podlać,coś naprawić, kosze na czas wystawić etc.
Blok jest bezobsługowy
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321: to tak
Minusy: opłaty na jakieś 15 000zl rocznie w tym ogrzewanie i reszta
Trzeba skosić 1x tydzień niecała godzina
Trzeba odśnieżyć podjazd myślę 6 razy w roku, jeśli chcesz mieć ładnie, jak nie to styka przejechaliśmy autem, 30minut autem do biura
Plusy: taras, wiata, garaż, basen, dwa piętra więc goście mogą wpaść i zostać, można majsterkować na podjeździe, można trzymać motocykl, można mieć psa, dookoła rolniczy obszar, ogólnie
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321: faktycznie w Polsce mamy takie opady śniegu, że wszyscy mieszkający w domach marzą o kupieniu mieszkanie.

Gdyby tak zamiast trawy nieznanymi jakoś inaczej zaaranżować przestrzeń, żeby uniknąć koszenia...
  • Odpowiedz
@ptasiek2: ja bardziej myślałem w kwestii, że dom będzie gdzieś pod miastem, gdzie stoi typowo na drodze dojazdowej. Wtedy jak spadnie masa śniegu przez wieczór i noc, wstanie taki delikwent rano do pracy i będzie problem z dojazdem. Ale to też zależy na jakim zadupiu by dom stał, bo pasowałoby by pługi jeździły
  • Odpowiedz
Zawsze śmieszy jak typy p------ą że wolą mieszkać w bloku bo nie trzeba kosić, odśnieżać xDDD

@CloudNine: zawsze p------ą ci co nigdy domu nie mieli i uważają, że to łatwe, miłe i przyjemne xDDDD powodzenia
  • Odpowiedz
@AppleDash: No akurat mam, jeżeli tobie nie chciałoby się poświecić godziny raz na jakiś czas żeby skosić trawnik, to ja nie wiem jak ty funkcjonujesz w życiu. Bo to brzmi jakbyś miał tą trawe kosić od rana do nocy xD. Jeszcze masz napęd w kosiarce to praktycznie żadna praca xd
  • Odpowiedz
@CloudNine

blok z startowym pakietem patoli ćpunów i alkusów to musi być cope jak chui

Mieszkając w domu możesz mieć to samo za płotem : psy, bachory, kosiarki,grille i alkusów. No chyba, że mieszkasz na odludziu, daleko od zabudowań, ale o to trudniej.
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321: ja nigdy takiego domu nie miał, ale kolega ma i mówił że dom w porównaniu z mieszkaniem jest bardziej w---------y xD A to rynna zapchana, a to fundament podcieka, a to piec do naprawy, a to gryzoń zamieszkał w elewacji, a to grzyb się pojawił w jakimś rogu, a to gałęzie wchodzą na dach więc trzeba przyciąć+ połatać, zimą rury z wodą w------o, kanaliza wybiła, latem trawnik wypaliło, podczas
  • Odpowiedz