Wpis z mikrobloga

Minął kwartał od ostatniego przypomnienia, więc wracam i pytam czy umarliście już z niedopicia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi i jak stoi to trzeba wypić
lub
- Być ekstremalnie uzależnionym i kiedy przychodzi impuls do nachlania się to świat się kończy i nie ma siły która przed spożyciem powstrzyma

Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym

Liczę że pozostałe duże miasta za moment pójdą w te samą stronę, a docelowo w całej Polsce zostanie wprowadzony system na wzór szwedzkiego i ograniczy to ogłupianie Polaków prowadzące w prostej linii do foliarstwa i łykania ruskiej propagandy, pomijając już oczywiste koszty społeczne

Jak mówiłem nie ma o czym dyskutować ale i tak zaraz się tutaj pojawi festiwal zapijaczonego myślenia i historie codziennych porannych tragedii budowlańców idących do roboty przed 6 rano i nie mogących sobie na śniadanie o--------ć małpki

W razie gdybyście jednak próbowali to proszę nie powielać fikołków z tych wpisów
https://wykop.pl/wpis/86007661/widze-znowu-skomlenie-wiec-potrzebny-jest-wpis-prz
https://wykop.pl/wpis/83137579/przeciwko-nocnej-prohibicji-protestowac-moze-tylko

https://wykop.pl/cdn/c3201142/dbb45d3bf0178a0cbe373fedc5fa9e2087a43a55565a36da9aa8ad429730b14c,w800.png

#alkoholizm #a-----l #polska #warszawa #krakow #wroclaw #poznan #gdansk #lodz #bydgoszcz #katowice, #rzeszow
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no tak, bo w głowie wykopka wypicie lampki wina z dziewczyną to zbrodnia xD

@Xuzoun: to kup to wino wcześniej, ty sieroto skończona, i trzymaj w szafce na takie właśnie okazje, jezu xDDD jakie z was są niemoty, przysięgam że wstydziłbym się tak wszem i wobec pokazywać, że takie proste sytuacje mi problem sprawiają.

idź jutro do lidla, kup wino białe, czerwone, jakieś w----y, i będziesz przygotowany na 90% niespodziewanych
  • Odpowiedz
@advert: no tak, wszystko będę kupował na zapas bo jakiś debil nie potrafi pić, a inny debil wymyślił że odpowiedzialność zbiorowa to świetne rozwiązanie w 2026 xD

Tak z ciekawości - jakbyś np. miał ochotę zjeść kulturalnie pop-corn do meczu, a spożywczaki byłyby zamknięte - latałbyś po chujwiejakichmiejscach żeby nabyć pop-corn czy zjadł coś innego? Bo to tu jest ten najważniejszy problem od którego wszystko się zaczyna.

@astrodamus:
  • Odpowiedz
no tak, wszystko będę kupował na zapas bo jakiś debil nie potrafi pić, a inny debil wymyślił że odpowiedzialność zbiorowa to świetne rozwiązanie w 2026 xD

@Xuzoun:
advert - >no tak, wszystko będę kupował na zapas bo jakiś debil nie potrafi pić, a in...

źródło: 860

Pobierz
  • Odpowiedz
Ale sam pomysł, żeby jakieś sklepy nie działały po 22 jest stary jak świat: salony samochodowe, sklepy AGD, ogrodnicze - nic tam się nie kupi w nocy. I żaden nie p------i że mu to ogranicza złota polską wolność.

A dlaczego dodanie do tej listy tylko jednego produktu - alkoholu wzbudza takie kontrowersje, zwłaszcza u ludzi którzy jak piszą nie piją dużo, ale może się zdarzyć że znajomi przyjdą po 22 się napić
  • Odpowiedz
@HexenHeretic:
no dobra, nie pijesz, pewnie ja więcej chlam

ale załóżmy tak, że pewnego dnia postanowiłeś się napić i kupiłeś sobie 4 piwa
równo o północy niespodziewanie kończy ci się p--o i jednocześnie zepsuł ci się
  • Odpowiedz
@Leniek:

- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą

To o mnie (,). Pojechaliśmy do Katowic na koncert, skończył się i pani we frogshopie zamknęła nam przed twarzami lodówkę, bo weszliśmy równo o 22:01. My nieopierzone, my nie wiedziały, że trzeba online kliknąć i będzie p--o za winklem, więc piliśmy rozwodnione królewskie z kranu w hotelu. Najwyższa forma upadku i kompromitacji.
  • Odpowiedz
@heniek_8: cóż, albo wóz albo przewóz. Mieszkam w centrum miasta, u mnie w jako jednym z pierwszych miast wprowadzono prohibicję. W 2017 czy 18 roku. Nie pamiętam. Nie kupisz od północy do 6 rano. Efekt? O tym co wiem: spirytus kupisz na lewo, f16 mniej bo dwie meliny w ciągu jednego roku się skończyły bo prezesi zmarli. Jak chcesz pić, jedziesz zaraz za miasto, i już kupisz. Do czego zamierzam?
  • Odpowiedz
@TrzezwyPijak: jak ktoś kupuje spirytus na lewo, to nie drze ryja na całe osiedle :)
o to chodzi w tym przepisie i stąd się wziął - że pijani chodząc po nocy zakłócali spokój
a nie o to żebyś się nie napił
a potem jak wprowadzili przepis to jeszcze się okazało że mniej wypadków, pobić, taki efekt uboczny

z nazwy jesteś trzeżwy pijak to powiedz mi czy kiedykolwiek trzeźwej osobie przyszłoby
  • Odpowiedz
o to chodzi w tym przepisie i stąd się wziął - że pijani chodząc po nocy zakłócali spokój

@heniek_8: czyli zamiast egzekwować istniejące prawo wykorzystując do tego policję i SM to wdrażamy rozwiązania zastępcze i tolerujemy fakt że służby są na tyle ułomne że nie potrafią spacyfikować nawet pijanego seby xD
  • Odpowiedz
xD

@Xuzoun: nie wiem czy ty sobie zdajesz sprawę, ale jakieś dodatkowe patrole itd to wszystko kosztuje, ktoś musi zapłacić

mogliby w sumie obciążyć sklepy - sklep który chce sprzedawać alko po 22 musi zapłacić za dyżur dwóch
  • Odpowiedz
to wszystko kosztuje, ktoś musi zapłacić

@heniek_8: no zatrzymani.

Bierzesz takiego na izbę, prysznic z zimnego szlaufa, a rano opłata 5k za taki "hotel"
  • Odpowiedz
jakiś czas temu było o zakazie sprzedaży alko w wwa, to złotówy wożą zapas ze sobą i przywożą na zamówienie

@TrzezwyPijak: taksiarze zawsze wozili wódę, tu się nic nie zmieniło, a te nowe inicjatywy zdechły szybciej niż polskie marzenia na mundialach. media popublikowały jakieś pierdoły dla klików i tyle, w nic poważnego to się nie przerodziło.

Czasy się zmieniają to i forma mety się zmieniła

Społeczeństwo się przede wszystkim zmieniło.
  • Odpowiedz
@heniek_8: Jak już jestem trzeźwy to nie mam potrzeby robić wycieczek o 1 w nocy. O pierwszej grzecznie śpię. Rozumiem o co Ci chodzi, ale z mojego punktu widzenia nic się nie zmieniło. Jak były dymy po nocach tak są dalej ¯\(ツ)/¯ A w Tarnowie prohibicję wprowadzili właśnie jakoś 2017-18. Jedynie statystyki sprzedaży spadły odkąd nie piję i wystawionych mandatów.
  • Odpowiedz