Aktywne Wpisy
filip112121211 +18
#konfitura #samochodoza #youtube #polskiedrogi #polskiepato
Serio nie rozumiem tego bezkrytycznego gloryfikowania tego gościa. Zgłaszanie ludzi łamiących przepisy — spoko. Tylko dlaczego wszyscy biją brawo, jakby robił to bezinteresownie, skoro jednocześnie monetyzuje to jako content? Konflikt, prowokacja i w--------e drugiej osoby robią przecież znacznie lepsze wyświetlenia niż zwykłe zdjęcie i zgłoszenie.
Do tego dochodzi publikowanie ludzi. „Twarze zamazane” — no zajebiście, tylko jak ktoś
Serio nie rozumiem tego bezkrytycznego gloryfikowania tego gościa. Zgłaszanie ludzi łamiących przepisy — spoko. Tylko dlaczego wszyscy biją brawo, jakby robił to bezinteresownie, skoro jednocześnie monetyzuje to jako content? Konflikt, prowokacja i w--------e drugiej osoby robią przecież znacznie lepsze wyświetlenia niż zwykłe zdjęcie i zgłoszenie.
Do tego dochodzi publikowanie ludzi. „Twarze zamazane” — no zajebiście, tylko jak ktoś

Grash-Varrag-Arushat +582
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#wroclaw. Obywatelskie zatrzymanie pani, która wjechała na bezczelnego mercedesem do Parku, żeby obejrzeć #zacmienie z Wzgórza Oporowskiego. Zaparkowała na trawniku, a potem chciała wyjechać parkową alejką przez tłum.
Dlaczego to zawsze są luksusowe auta?? 😳
źródło: animation - 2026-08-13T093648.739
Pobierz@Guminator: To nie wygląda jak obywatelskie zatrzymanie. Stanięcie przed kim lub uniemożliwienie mu popełnienia wykroczenia to nie obywatelskie zatrzymanie xD.
Swoją drogą wszystkim zainspirowanym szeryfom polecam nie kozaczyć w takiej sytuacji z "ujęciem obywatelskim", bo tutaj nie ma do tego podstaw.
@Guminator: Bo Polaki robaki nauczyły się, że jak w tym kraju masz pieniądze, to prawo cię nie obowiązuje. Wystarczy popatrzeć jak wyglądają umorzenia spraw celebrytów za jazdę po pijaku, jak wyglądał pościg za Majtczakiem albo jak ostatnio wypuścili panią doktur bo ma depresję.
Moment, w którym ktoś wymaga od nich przestrzegania prawa wywołuje taki szok i dysonans poznawczy jak gdyby grawitacja nagle przestała
@KosmicznyBarszcz: przy prawdziwie dużych pieniądzach to jest fakt, a nie przekonanie xd ale to nie dotyczy jakiejś tam typiarki w merolu
@Guminator: Wystarczy pogadać z jakimkolwiek nowobogackim xD Oni nie traktują innych ludzi jako kogoś na równi ze sobą. Oni są głównymi bohaterami, my jesteśmy tylko tłem.
A jakie ja mam Ci dowody dawać.
Prosta sprawa:
zatrzymania obywatelskiego możesz dokonać w przypadku, kiedy dochodzi do przestępstwa/wykroczenie i łapiesz kogoś na gorącym uczynku/zaraz po, ale żebyś mógł dokonać zatrzymania obywatelskiego poprawnie muszą być spełnione trzy przesłanki:
- brak znajomości tożsamośći sprawcy/utrudniona lub niemożliwe
@Substytut: kierowca nie ma PESELu wytatuowanego na czole, samochód z tablicą rejestracyjna nie popełnia wykroczenia, tylko jego kierowca
- komu to przeszkadza?
- to nie jest trawa
- to nie jest park
- gdzie tu jest napisane, że nie
@Guminator: nie są.
@
źródło: image_picker_DC25EE69-1431-496E-B55D-AF9D69136F30-40692-000003B79D0DB20B
PobierzZdjecie zawiadomienia o wszczęciu postępowania, ktore dostaleś jako pokrzywdzony.
@Leniek: Widzisz w tej swojej bańce - całkowicie pominąłeś, że kilka razy napisałem, że na tym nagraniu jak dla mnie nie doszło do czegoś takiego jak "zatrzymanie obywatelskie", więc nie rozpatruje tej sytuacji nawet w kontekscie bezprawnego pozbawienia kogoś wolności. Oczywiście pisanie o tym, że "stani na chodniku/trawie to zupełnie legalne zachowanie"