Wpis z mikrobloga

• 1
@Tomek3322: mnie drażnią jego synowie, oni coś osiągneli sami? bo do współprac to pierwsi biegną
kojarzę że jeden kończył jakąś tam super drogą szkołe winiarstwa czy coś ale nie we francji nawet czy włoszech tylko gdzieś indziej
  • Odpowiedz
eden kończył jakąś tam super drogą szkołe winiarstwa

@eSUBA94: co to za sztuka wino nastawić? Owoce, drożdże, cukier i woda.
Przepisy i kalkulatory ogólnodostępne, dawniej nawet najbiedniejsze warstwy społeczne robiły wino, zwłaszcza w PRL.
Coś jak resocjalizacja, byleby wyższe wykształcenie mieć w papierach.
  • Odpowiedz
  • 1
@Tomek3322: powiem tak, byłem tu i tam w swoim życiu, piłem wina naleweczki bimbre - owszem w c--j mało i w c--j żadko pije, raczej maczam usta ale serio każdy starszy facet/baba na wsi jak ma składaniki i pojęcie i wprawe jest w stanie zrobić na swój i swoich znajomych użytek trunki - bez żadnej giga marketingowej otoczki, telewizji, blasku influencerów, szkół i certyfikatów producenta opon, tak samo jak stara
  • Odpowiedz
  • 0
@Szandor-Lavay: przewijałem to a innych odc już nie oglądałem, z serii dookoła świata tylko ameryka południowa była git dla mnie
a tak serio to jest to mocno targetowane w 14 latków? nie zauważyłem ale mówię może za mało widziałem
  • Odpowiedz
  • 1
@Szandor-Lavay: ja miałem dość po 1 odcinku gdzie od początku cały materiał zaczął jakby skakać a potem jakieś zapychacze typu wywiad z randomami w porcie przeplatany makłowiczem itp xd
chaos
  • Odpowiedz