Aktywne Wpisy

_Alessandro_ +31
Doznałem oświecenia, była chwilowa depresja, ale położyłem się na słońcu i już przeszło.
Doszedłem do konkluzji, że trzeba sobie robić jaja 24/7 np. jesteś na spotkaniu rodzinnym, ktoś zadaję ci pytanie "Gdzie masz dziewczynę prawiczku?", to wtedy wstajesz na stół, gacie w dól, wypinasz zad i mówisz w dupie.
Jakaś grupka kiboli idzie obok ciebie i patrzą na ciebie groźnym wzrokiem? Zaczynasz ich wyzywać od pdf, pedziów i spierdzielasz jak Usaint Bołt.
Ktoś
Doszedłem do konkluzji, że trzeba sobie robić jaja 24/7 np. jesteś na spotkaniu rodzinnym, ktoś zadaję ci pytanie "Gdzie masz dziewczynę prawiczku?", to wtedy wstajesz na stół, gacie w dól, wypinasz zad i mówisz w dupie.
Jakaś grupka kiboli idzie obok ciebie i patrzą na ciebie groźnym wzrokiem? Zaczynasz ich wyzywać od pdf, pedziów i spierdzielasz jak Usaint Bołt.
Ktoś

dzony77 +3
INTUITIVE MACHINES $LUNR Q2’26 EARNINGS HIGHLIGHTS
🔹 Revenue: $206M (Est. $216M) 🔴
🔹 EPS: -$0.29 (Est. -$0.10) 🔴
🔹 Backlog: $1.8B
FY
🔹 Revenue: $206M (Est. $216M) 🔴
🔹 EPS: -$0.29 (Est. -$0.10) 🔴
🔹 Backlog: $1.8B
FY

#cultowe (1820/1000)
Odraza - Próg z płyty pt. Esperalem Tkane (2014)
Nie wiem czy zgodnie z ogólnym nurtem, ale jako ta mniej awangardowa z dwóch płyt, Esperalem Tkane wchodzi mi lepiej niż Rzeczom.
Wybór piosenki nieprzypadkowy - bridge i riff od 1:30 pięknie kontrastuje z dysonansowymi dźwiękami w kolejnej sekcji, a bluesowa solówka przykryta blastami dopełnia obrazu. I to jest ta mniej awangardowa IMO płyta ¯\(ツ)/¯
------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe