Wpis z mikrobloga

Używałem aplikacji Lidla do sprawdzania paragonów i szukania produktów po nazwie. W jednej z aktualizacji funkcja wyszukiwania po nazwie zniknęła, zostało tylko przeglądanie paragonów po dacie. Szukałem konkretnych rzeczy typu frezarka, wkrętarka akumulatorowa, wiertarka i nie chciało mi się przewijać setek paragonów.
Powstał Fidl Plus, który przeszukuje cyfrowe paragony z Lidla po nazwie produktu.
Co potrafi Fidl Plus:
logujesz się swoim kontem Lidl Plus, dane są tylko u Ciebie,
wpisujesz nazwę produktu i widzisz wszystkie paragony, gdzie się pojawił

Repo:
https://github.com/KamKubicki/fidl-plus
Jeśli też Cię wkurzyło, że Lidl wyrzucił wyszukiwarkę z aplikacji, daj znać w komentach, przetestuj i podrzuć pomysły, co jeszcze by się przydało.
#programowanie #lidl #opensource #aplikacje #reklama #narzedzia #majsterkowanie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JaktologinniepoprawnyWTF po czasie się zorientowałem, że napisałeś to samo w ostatnim zdaniu odnośnie cen xD
ale jeśli chodzi o reklamacje to ja zawsze, kiedy kupuje jakiś sprzęt dodaję gwiazdkę do paragonu i tym sposobem idzie się dość łatwo połapać w nich
  • Odpowiedz
@oscyp33: nadal nie mogę się zalogować, w przeglądarce poza "apką" wchodzę normalnie, a tutaj mam ciągle ten sam komunikat. Jakieś porady?

@fajna-dziolcha: mógłbyś powiedzieć co przerobiłeś? też bym sobie to postawił na Synology.
  • Odpowiedz
  • 0
@radziuxd: dodałem tego dockera , zobacz czy działa lepiej
- Dodano Dockerfile z Playwright + Chromium headless i playwright-stealth
- Logowanie przez email/hasło bezpośrednio w UI aplikacji (/login)
- Playwright-stealth maskuje headless jako normalny Chrome (obejście reCAPTCHA + Akamai)
- Przechwytywanie kodu OAuth2 z nagłówka Location po redirectzie na deep link
- Token zapisywany w /data i automatycznie odświeżany (30 dni)
- Zaktualizowano README: Docker jako główna metoda, usunięto instrukcje
  • Odpowiedz
@oscyp33 wgrałem sobie na Synology, ale co z tego skoro dalej mi nie działa logowanie i nie pobiorę lidl_tokens.json. Ten Chrome, który się odpala do zalogowania jakby w ogóle nie miał połączenia z internetem, bo cokolwiek innego w niego wpiszę, choćby google.com - też nie wchodzi. To tak ma być czy mój Chrome jest upośledzony?
  • Odpowiedz
@oscyp33: teraz dla odmiany po 40 sekundach mam

Nie można połączyć się z usługą reCAPTCHA. Sprawdź połączenie z internetem i załaduj ponownie zadanie reCAPTCHA.
  • Odpowiedz
dodałem tego dockera , zobacz czy działa lepiej

@oscyp33: ja to w swoim forku ogarnąłem inaczej i działa mi logowanie jak mam apkę zamkniętą w kontenerze dokerowym
poza tym trochę sobie poprawiłem liczenie cen żeby uwzględniać discount więc też podsumowania działają lepiej
no i najważniejsze - mogę wygenerować podgląd paragonu i sobie wydrukować
  • Odpowiedz