Wpis z mikrobloga

@profesor_przegrywu: zostań pilotem odrzutowca w wojsku

To chyba nie problem dla ciebie?

Brutalne plucie Polakom w twarz przez obóz rządzący.

Emerytura po 15/25 latach dla pewnych grup istnieje od czasów nim twój stary miał cię w jajkach
  • Odpowiedz
@profesor_przegrywu: Czyli twierdzisz, że jesteś przeciw emerytalnym przywilejom służb mundurowych? Jesteś przeciwko policji i wojsku, a także docenieniu ich wkładu w bezpieczoństwo kraju - którym sa własnie wcześniejsze emerytury dla mundurowych?
  • Odpowiedz
@mir_anonim: Ja jestem przeciwko emeryturom mundurówki po 15 czy 25 latach wypłacanych od razu. Niech sobie mają przywileje emerytalne po 15 latach. Ale mają je dostawać dopiero po osiągnieciu wieku 65 lat. Jak mają 40 lat i poszli na emeryturę to niech znajdą sobie inną robotę na ten czas.
  • Odpowiedz
@odomizaf: Podobnie jestem przeciwyny, to powinno być jak emerytura pomostowa. Nie oszukujmy, się - jakiś dochód jest potrzebny po ustaniu służby, ale pełna kwota powinna być dostepna dopiero w pełnym wieku emerytalnym.
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: I co z tego, że jest pilotem? W 1 i 2 WŚ niektórzy piloci latali bez nóg bo zostali zestrzeleni i im trzeba było amputować, ale wracali do samolotów. A tu mając 38 lat, gdzie do 60 roku życia jak o siebie dbasz to jesteś sprawny już nie może latać?
  • Odpowiedz
@odomizaf: ale wiesz, że pilot odrzutowca lata wartym majątek myśliwcem i w razie bojowego użycia pilot musi być w najlepszej możliwej kondycji? Oni nie latają rekreacyjnie jakimś an-2, tylko F-16, F-35, MiG-29. Strata takiej maszyny jest bardzo bolesna
  • Odpowiedz
I co z tego, że jest pilotem? W 1 i 2 WŚ niektórzy piloci latali bez nóg bo zostali zestrzeleni i im trzeba było amputować, ale wracali do samolotów.

@odomizaf: Jakby Ci to powiedzieć. Samoloty jak i warunki lotu troszkę się zmieniły przez te 100 lat.
  • Odpowiedz
@Czill23: @Scybulko: I? 38 lat to mam ja i jestem sprawny jak nigdy bo trenuje. Spokojnie do 48 lat mogłaby być pilotem myśliwca jakby o siebie dbała. To nie jest robota na budowie, gdzie niszczy fizycznie od noszenia cegieł. A i budowlańcy dzisiaj do 60 spokojnie dają radę.
Odd Haugen brał udziały w zawodach Strongmen z Pudzianem i zajmował wysokie miejsca mając 60 lat.

Jak wojsko nie potrafi wymusić na
  • Odpowiedz