Wpis z mikrobloga

@Turin89: Tak się zdobywa głosy prostych ludzi, których statystycznie jest z 50%.
Jakby pewien Rafałek nie walczył o 2% gejów bardziej niż o 50% ludzi, którym imponuje to ile wyciska się na klatę to może by te wybory wygrał.
  • Odpowiedz
@odomizaf: Obawiam się że 50% to może być zbyt optymistyczne założenie. I nie uważam się tu oczywiście jakoś za lepszego od innych bo pod pewnymi względami intelektualnie stoję wyżej, jakby moją świadomość autystyka nieudacznika skopiować do umysłów Polaków to by kraj szybko upadł, prości ludzie są niezbędni żeby to wszystko działało, ale demokracja jest zyebana właśnie przez nich
  • Odpowiedz
@KurczakiZiemniakiPorosty: Demokracja bez cenzusów czy bez wagi głosu (np. wg wykształcenia/płaconych podatków/posiadanej ziemii/posiadanych dzieci[obywateli]) właśnie tak wygląda.
A w erze globalnego internetu gdzie ci prości ludzie są utwierdzani, że ich prostota jest ok i nie podążają już za mądrzejszymi we wsi, bo mogą się połączyć z równie głupimi jak oni w internecie i utwierdzić w tym, że mają rację to jest jak jest.
Problem mają te pseudo-intelektualne elity zwłaszcza z
  • Odpowiedz
@odomizaf: trzeba wrócić do wyborów kurialnych jak w Austro-Węgrzech tylko zamiast kurii majątkowych stworzyć kurie wykształcenia by dwóch meneli nie mogło przegłosować jednego profesora.
  • Odpowiedz
@Kermit11: no wlaśnie, buty c-----e i do tego jeszcze ile on tam podnosi? 84 kg? To są chyba cztery dwa talerze 20kg, dwa 10 kg i dwa 2 kg. To po kilku tygodniach sie tyle bierze na martwy, nie ma sie czym chwalić
  • Odpowiedz
@Turin89: martwy i buty piankowe do biegania, gość sprzedał się jako gymbros co jeszce boksuje, uber c-----y w obu tych rzeczach (każdy kto choć trochę te sporty uprawiał nie robiłby tak rażących błędów xD) ale ważne, że prawakoidy klaskają uszami
  • Odpowiedz
@klebix: @programista70k: Koleś sobie amatorsko ćwiczy i widać, że ćwiczy regularnie chociażby po rozmiarze ręki i ogólnej sylwetce. A wy myślicie że ma być kulturystą, bo więcej bierzecie na martwy i w profesjonalnych butach.
Ja popierałem w wyborach Trzaskowskiego, bo Nawrocki to ćpun i kryminalista jeszcze z mojego miasta, dokładnie taki typek przed którym jako kujon uciekałem w latach 90' żeby nie dostać po mordzie. Ale przypieprzanie się
  • Odpowiedz