Wpis z mikrobloga

To już 97 dzień mojej wędrówki , jakieś dwie godziny temu minąłem punkt odznaczający 1500 mili. Obecnie jestem w Mount Schasta. To miejscowość nieopodal góry o tej samej nazwie ( główne zdjęcie ). Szczyt ma 4322 mnpm, co czyni go 2 najwyższym szczytem w Kaskadach oraz 5 najwyższym szczytem w Kalifornii. Kusi żeby zrobić side quest i wdrapać się tam, ale już jestem tak zmęczony że nie mam siły…Ale z drugiej strony pewnie już nie nadaży się taka sytuacja a góra jest naprawdę piękna , bo nie ma innych wysokich szczytów w pobliżu . Ostatnie dni mocno dały mi w kość przez falę upałów , na szczęście szlak w końcu biegł przez jakiś gęsty las i dało się iść całkiem dobrze . Las bardzo podobny do tych w Polsce , tyle że bardziej suchy , więcej węży i jeleni które nie boją się człowieka tak bardzo . Dużym minusem ostatnich dni to smog który rozciągał się nad górami . Wyżej w Washington i ponoć w Oregon są pożary lasów , i cały dym został przywiany tutaj. Czuć było spaleniznę w powietrzu przed wczoraj mocno, czułem się jak w Krakowie, tyle że to był zapach palonego lasu a nie butelek plastikowych 😅 Kilka dni temu spałem też na sali gimnastycznej przy kościele . Całkiem fajna inicjatywa bo oprócz noclegu można było wziąć prysznic , napić się kawy z kawiarnii oraz miałem dostęp do kuchni za darmo . W podzięce posprzątałem jedną szafę wraz z umyciem mikrofali i wyniosłem śmieci . Wbrew pozorom zrobiłem więcej niż przecięty hiker , który to nic nie zrobił 🤞

EDIT: czytam o tej górze i na pewno sobie daruję , zbyt niebezpiecznie tam może być

Tu więcej zdjęć: https://www.instagram.com/p/Db6RC58mGeo/

Tu wpisy na Wykopie na czas jego bana: https://wykop.pl/tag/zlomkiemprzezswiat/wszystko

#zlomkiemprzezswiat #pct #usa #california #podroze #podrozujzwykopem

Ban za to że napisałem o uchodźcach z Hiszpanii coś w stylu : “ jaki problem? Wystarczy że hiszpania da im obywatelstwo za kilka dni a potem r0P@ctF0* będzie mogło rozejść się po całej europie już legalnie “

*słowo ocenzurowane
matixrr - >To już 97 dzień mojej wędrówki , jakieś dwie godziny temu minąłem punkt od...

źródło: -

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach