Wpis z mikrobloga

@Ka4az: Rysio 41 lat a już żyje fałszywymi wspomnieniami xd

Golf II 112 km, raczej rozpędzi się do 200 km na h, a nawet jakby miał wiatr w plecy to musiałyby rozpędzać się na 2 km prostej drogi.
  • Odpowiedz
@Ka4az:kiedyś gadałem z takim debilem i nawet zadałem sobie trud i sprawdziłem dane: w tym wspaniałym PRL co prawda było ośmiokrotnie mniej samochodów ale wypadków śmiertelnych było więcej :D
  • Odpowiedz
@Ka4az: swiadczylem kiedys uslugi kodowania w samochodach i kilka razy mialem klientow januszy ktorzy prosili mnie o wykodowanie odpalenia poduszek powietrznych i wykodowanie ostrzezenia od niezapietych pasow, bo oni maja dostep do materialow, ktorych nie mozna udostepniac publicznie swiadczacych o tym, ze te elementy maja podczas wypadkow zabijac ludzi xDDDDDD
  • Odpowiedz
prawda było ośmiokrotnie mniej samochodów ale wypadków śmiertelnych było więcej :D

@realizta: kojarze statystykę, ze ilość wypadków śmiertelnych była identyczna w latach 70' i 2010'
  • Odpowiedz
  • 1
kojarze statystykę, ze ilość wypadków śmiertelnych była identyczna w latach 70' i 2010'

@mvmxks:

W latach 70. (dla których oficjalne dane Komendy Głównej Policji są dostępne od 1975 r.) roczna liczba zabitych wynosiła zazwyczaj od ok. 5,6 tys. do ponad 6 tys. osób, natomiast w 2010 roku odnotowano 3,907 ofiar śmiertelnych.
  • Odpowiedz