Wpis z mikrobloga

Wykopki jak ten wrzucajace fake wrzutki z antypolskich propagandówek powinni być za to banowani. Nikogo nie powinno obchodzić że zrobili to nieświadomie ( gdy notki wyjaśniającej jeszcze nie było), bo postowanie propagandowych kont jest tym samym co jazda po pijaku.
Od tego są normalne media aby weryfikować to co się znajdzie na gównoprofilach zanim się powieli jako prawdę, a o tym, że internet jest zarzucany fejkami chyba każdy już wie.

Inna sprawa, że w przeciwieństwie do tego część wykopków postuje takie wrzutki w pełni świadomie i nawet zapytani ukrywają źródło o tym, że np żona Zelenskiego kupiła gdzieś willę itp. bo nie chcą aby się wydało, że wrzucaja gówna z prorosyjskich grupek troli.
Przecież cześciowo ta aktywnośc wynika z tego, że na grupce w stylu ''Brońmy Rosji'' oni wrzucają jakiegoś fake a reszta to rozsiewa.Czasami wrzucaja tam nawet linki do sond w necie lub dyskusji w komentarzach na polskich portalach i nawołują do działania.

#ukraina #rosja #ruskapropaganda #neuropa #wykop #moderacja
szurszur - Wykopki jak ten wrzucajace fake wrzutki z antypolskich propagandówek powin...

źródło: BWDDWAWADWy-1

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur: on chyba faktycznie zapostował to nieświadomie, bo potem zjechał w komentarzu dzbana, który chciał podłapać temat. Ale fakt, że tak bezbecki fejur to wypada sprawdzić, a nie wrzucać bezrefleksyjnie. Tymbardziej z takiego ścieku jak X.
  • Odpowiedz
@Guminator: Brawo za samoświadomość. Byłem przekonany że ludzie srający fejkami myślą o sobie jako o omnipotentnych bytach a ty tak bez przypału "no łyknąłem fejka bo jestem debilem" Szacunek mordo.
  • Odpowiedz
ale to mnie ruszyło

@Guminator: No widzisz, bait zadziałał, protip na przyszłośc jak cię coś rusza i jest postowane z gównoprofilu, to jednak zweryfikuj
  • Odpowiedz
@Guminator: wrzuciłeś tu ruską propagandę, powielając ruski przekaz. To nie jest tak, że nic się nie stało. Powinieneś włożyć teraz wysiłek w to, żeby to odkręcić, dowiedzieć się czego więcej na temat tego dlaczego się dałeś złapać i coś zrobić z tym.
A nie, nasrał na środku salonu i mówi że "no tak się zdarza, ale niech ktoś inny posprząta"
  • Odpowiedz