Wpis z mikrobloga

Dom mojego sąsiada staje w płomieniach, a ja mam wąż ogrodowy jakieś 120–150 metrów dalej. Jeśli sąsiad może wziąć mój wąż, podłączyć go do hydrantu i dzięki temu ugasić pożar, to mu go daję.

Nie mówię mu: Słuchaj, ten wąż kosztował mnie 15 dolarów, więc najpierw mi za niego zapłać.

Co ten Zełenski znowu pitoli () wszystko by za darmo chciał.

A nie czekajcie, to powiedział akurat Franklin Roosevelt w czasie drugiej wojny światowej. Zdjęcie niepowiązane

#ukraina #rosja #wojna #polityka
memento_mori - >Dom mojego sąsiada staje w płomieniach, a ja mam wąż ogrodowy jakieś ...

źródło: delanozelenski

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@memento_mori: Widac ze potezny putin uczy sie "dej dej" od ukrainy proszac kima o żołnieży i sprzet, a tak swoja droga to mam pytanie do prawdziwych polskich polakow z polski, jak wy tlumaczycie sobie ze ukraina najbiedniejszy kraj europy pod kropelkowa pomoca nato za pomoca dronow z dykty do tego zarzadzany przez komika i n-------a tak bardzo rozwala potezna rosje xD
  • Odpowiedz
@dqdq1: analogia jest zła bo sąsiad nie oddaje węża i potem ja nie mam węża żeby ugasić swój dom, bo fabryka węży nie nadąża z produkcją
  • Odpowiedz
@memento_mori:

Dom mojego sąsiada który od 10 lat miał w dupie aby kupić sobie taki wąż teraz prosi mnie abym mu pożyczył mu ten wąż kiedy ja od 10 lat planowałem jego kupienie za nie małe pieniądze a jest ryzyko że sam tego węża będę potrzebował. Co więcej sąsiad sobię czcił zbrodniarza który wymordował moich przodków mając w dupie moje prośby aby tego nie robił.

Taka analogia jest bardziej trafna
  • Odpowiedz
@ggs-hg: nawet jezeli, to nie widzisz jak glupie jest nie pozyczenie tego weza?

"Ryzyko ze sam bede musial uzyc". Geniuszu xD na sto procent bedziesz musial uzyc jak sasiad nie poradzi sobie z pozarem i ten przejdzie na twoj dom. Tylko to juz bedzie pelnoprawny, duzy ogien, nie zaczatek pozaru.
  • Odpowiedz
@BestKaptyn: tyle że to nie jest pożyczanie a utrata części swoich zdolności to raz plus to jest kosztowne, dawanie obecnie cokolwiek za frajer zamiast trzymania mocno za mordę Ukrainy jest frajerstwem, chyba się już nauczyliśmy że nie mamy co liczyć na "wdzięczność".
  • Odpowiedz
@ggs-hg: a po co ci ten waz, po tym jak sasiadowi nie uda sie zgasic nim pozaru? Bo tobie magocznie sie uda? W momencoe gdy ogien bedzie juz w peaku?

Wdziecznosc? A mozesz zapisac za co? Nie jestesmy nawet w top10 krajach ktore wspomogly Ukraine. Za to jestesmy chyba krajem, ktory na tej wojnke najwiecej zyskuje.
  • Odpowiedz