Wpis z mikrobloga

@stuparevic: nieważne ile policzysz to wydasz więcej. Byłem rok temu. Koledzy liczyli każdą złotówkę i wydali więcej niż planowali. Ja nie liczyłem i też wydałem więcej. Tu soczek wypijesz, tu jakaś przekąska. Tam taksówka, tu jakiś gadżet. Nie oszacujesz tego tak chyba że jesteś sknerusem i będziesz się żywić tylko w budżecie który zaplanowałeś ale co to za wakacje z kalkulatorem w ręku/glowie
  • Odpowiedz
@stuparevic: Tajlandia, Laos, czy Malezja, 16-17 dni, 2 osoby, zjechane 5-6 miejsc, w tym dwa loty, jedzenie w 90% na ulicy, zero imprez, może 2 piwa dziennie, kupa pamiątek, hotele 3-4*, na miejscu w 90% grab, zwiedzanie często tutktuk z kierowca na cały dzień. Nigdy nie przekroczyli 1000/$ na osobę. Bez lotów do i z Polski
  • Odpowiedz
@stuparevic: to zależy od Twoich upodobań,
BKK z melanżem to studnia bez dna xD no i trochę już droższy się zrobił noclegi też zależy jaki standard, loty BKK - Chiang Mai 2 strony to jakieś 300 pln +/- od osoby, loty BKK - krabi w listopadzie mogą trochę więcej kosztować i tak samo noclegi,na krabi droższe będą, Chiang Mai, spoko opcja na kilka dni bo najtaniej i fajny klimat, żarcie
  • Odpowiedz