Wpis z mikrobloga

• 353
@splinter96: Krzysiu chce ocieplać wizerunek Giertycha wśród swojej widowni? Przecież dawne poglądy Giertycha wpisują się w obecne poglądy jego widzów.
  • Odpowiedz
@dr3vil:

dawne poglądy Giertycha

Obyczajowych poglądów Giertych raczej nie zmienił, co pokazał chociażby nie pojawiając się na głosowaniu dot. aborcji. Romek zdecydowanie zmądrzał jeśli chodzi o stosunek do UE, ale do liberalizmu światopoglądowego nadal mu daleko, a z PO łączy go w sumie chyba tylko nienawiść do PiSu i potrzeba zbudowania oraz utrzymania radykalnego elektoratu "walczącego", tj. Silnych Razem.
  • Odpowiedz
@KingOfTheWiadro: mimo wszystko jest różnica zakazać jakiejkolwiek aborcji zamykać każdego kto się jej dopuszcza w więzieniu, a nie przyjdę głosować na ustawę dopuszczającą aborcję, bo jestem praktykującym katolikiem i to jest wbrew mojemu sumieniu i nie chce przykładać do tego ręki.
  • Odpowiedz
@galicjanin: Giertych nie głosował kilkukrotnie - również podczas głosowania nt. dekryminalizacji aborcji, a także podczas głosowania dot. przywrócenia kompromisu aborcyjnego sprzed wyroku TK. Dopiero ściśnięty za jaja, dostosował się do dyscypliny i za którymś razem zagłosował zgodnie z linią partii.
  • Odpowiedz
@splinter96: A ja prawie 20 lat temu głosowałem na Korwina, co nie oznacza że teraz są moje poglądy. Ja p------e, niech jeszcze wrzucą to zdjęcie Tuska z Putinem na molo z 2008.
  • Odpowiedz