Wpis z mikrobloga

Zawsze mnie bawi jak wypopki gadają "uu na zachodzie to nie ma parkowania na chodniku, tam jest kultura". G---O PRAWDA XD

Akurat obserwuję na instagramie jednego francuza ze starym amerykańskim autem i pierwszy filmik z brzegu: auto zaparkowane na chodniku, ale nie tylko on tak zaparkował ale citroen przed nim dokladnie to samo. Słabo widać ale za citroenem też stoją na chodniku xD

Różnica jest taka, że u nas za komuny parkowanie na chodniku (dokowanie prawą stroną na krawężniku) było tym domyślnym parkowaniem bo komuchom zapomniało się szerokich ulicach. Natomiast na zachodzie mieli szerokie ulice i stąd nakaz parkowania na drodze

#motoryzacja #prawojazdy
SzubiDubiDu - Zawsze mnie bawi jak wypopki gadają "uu na zachodzie to nie ma parkowan...

źródło: IMG_0894

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzubiDubiDu: Odkąd pamiętam to zawsze w kraju Ratatuja można było zaparkować wszędzie... nawet na wysepce na rondzie. A może chcesz zastosować inne francuskie rozwiązanie czyli skrzyżowanie w ruchu okrężnym z pierwszeństwem dla wjeżdżających? A może aktualną tradycję czyli np podpalanie aut w Warszawie po każdym meczu naszych patałachów?
Szklanka_Mleka - @SzubiDubiDu: Odkąd pamiętam to zawsze w kraju Ratatuja można było z...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu:

Zawsze mnie bawi jak wypopki gadają "uu na zachodzie to nie ma parkowania na chodniku, tam jest kultura". G---O PRAWDA XD

Nie przegadasz takich, to są typowi przedstawiciele "u sąsiada trawa zawsze bardziej zielona". Tacy najwięcej wiedzą i wypowiadają się o krajach w których nigdy nie byli, albo byli przejazdem w ścisłym centrum(szok, po centrach największych miast, w Polsce, też mało kto autem jeździ) xD Zwiedziłem niejeden kraj zachodni,
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu

Akurat obserwuję na instagramie jednego francuza ze starym amerykańskim autem i pierwszy filmik z brzegu: auto zaparkowane na chodniku, ale nie tylko on tak zaparkował ale citroen przed nim dokladnie to samo. Słabo widać ale za citroenem też stoją na chodniku xD

Jak to Renault Twingo.
  • Odpowiedz
Jedyne w czym Polacy faktycznie są patologiczni na drogach to przekraczanie prędkości

@Zgrywajac_twardziela: a prawdziwą patologią w Polsce jest ilość znaków przy drogach. Ale to akurat nie od kierowców zależy.
  • Odpowiedz
wszedzie sie parkuje na chodnikach

@AnanasowyOcelot: wszędzie w polsce plus może włochy i francja z tych bardziej cywilizowanych
W głupiej Pradze spróbuj choć jednym kołem wyjechać poza uliczny parking i zobacz co się stanie.
Jak szukałem info o parkingach w Pradze,to trafiłem na jakieś polaczkowe forum,gdzie sie wymieniali informacjami, byle tylko nie zaplacic 50zl za parking xD
No i byly jakies patenty na parkingi marketowe pod miastem, osiedla na obrzeżach
  • Odpowiedz
@AnanasowyOcelot: a najbardziej mnie śmieszy jak ludzie życą śmierci busiarzowi ktory dostarcza im paczke bo zaparkował na 2 minuty jedna osią na chodniku xD.
Tacy ludzie powinni miec dozywotni zakaz jakiejkolwiek k---a opcji dostawy.
  • Odpowiedz
ale kto tak gada?

@ramirezvaca: no wykopki cały czas szczekają jakby tylko w tej przebrzydłej p0lsce i krajach trzeciego świata się parkowało albo nie daj boże przejechało po przenajświętszym chodniku
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: wykopki i ich guru konfitura jak by pojechali do francji, hiszpanii, wloch czy innych takich to by palpitacji serca z szoku doznali o zeszli na zawal xDDD tylko w holandii i u niemca jest w miare porzadek, najwiekszym hitem to sa kuzwa wlochy i poludniowa francjia (z bardziej cywilizowanych, bo jakas albania czy turcja to wiadomo) tam to kazdy w chuju ma przepisy i jezdzi jak chce.

Ja to bym
  • Odpowiedz
@UjogromemGoNazwali:
U Niemca też wykopkom się nie podoba przecież, jak bodajże @JudzinStouner kiedyś dla beki pokazywał, tym oszołomom, że tam wyładunek(żeby było śmieszniej z naczepy siodłowego jeszcze, nie z busa xD) z chodnika to nic nadzwyczajnego, to też płakali, że to patologia, i upadły kraj, i wtedy odwoływali się do jakichś innych krajów, co do których oczywiście też mieli wyobrażenie z d--y, a nie że tam faktycznie byli xD
  • Odpowiedz