Aktywne Wpisy

Rad-X +64
Ja p------ę xD
https://x.com/PKP_PLK_SA/status/2095535760376033484
#polskiedrogi #stopcham #pkp #trzecieoko
https://x.com/PKP_PLK_SA/status/2095535760376033484
#polskiedrogi #stopcham #pkp #trzecieoko

patinete +58
Jaka jest najgorsza rada od "autorytetu”, w którą uwierzyliście?
U mnie klasyk: "Idź na stabilne studia, potem znajdź bezpieczną posadę w urzędzie/korpo i przepracuj tam trzydzieści lat do emerytury”. Brzmiało rozsądnie, dopóki zderzenie z rzeczywistością nie pokazało, że "stabilność” oznaczała stagnację, minimalne podwyżki i wypalenie zawodowe już przed trzydziestką.
A jak było u Was? Jaką najgorszą radę dostaliście od kogoś, kogo uważaliście za mądrzejszego, i ile zajęło Wam zrozumienie, że to bzdura?
U mnie klasyk: "Idź na stabilne studia, potem znajdź bezpieczną posadę w urzędzie/korpo i przepracuj tam trzydzieści lat do emerytury”. Brzmiało rozsądnie, dopóki zderzenie z rzeczywistością nie pokazało, że "stabilność” oznaczała stagnację, minimalne podwyżki i wypalenie zawodowe już przed trzydziestką.
A jak było u Was? Jaką najgorszą radę dostaliście od kogoś, kogo uważaliście za mądrzejszego, i ile zajęło Wam zrozumienie, że to bzdura?
źródło: lw1
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
@Pytongino: Kroniki są zajebiste, ale akurat fabuła jest chyba najsłabszym elementem tej gry i ma sporo niedociągnięć:
- motyw porwania Jorna czyli wyjaśnienie największej zagadki w grze został potraktowany jako easter egg i trzeba mieć mega farta, żeby bez wyczytania tego w necie trafić akurat w podziemiach w V rozdziale na ciało Kurta. Bez tego do końca gry nie wiadomo,
Taka ciekawostka, w oryginalnym drafcie fabuły Dziejów są świetne foreshadowy do Złotych Wrót 2 xD. Biesiada, wątek
No i jeszcze wszyscy najemnicy Volkera maja list gończy z twoja morda, ale pewnie takie zbroje najemnikow Volkera to moze kupic kazdy pleb na straganie ze zbrojami najemnikow Volkera.
O tym, ze Kessel i Marvin sie zachowuja podczas pierwszego spotkania jakby sie juz dobrze znali nie wspomne
Niby tak, ale jest to taki sam zabieg jak odnalezienie Kurta w kanałach, jest to traktowane jako jakis easter egg. Coś takiego powinno być ci rzucone w twarz bo jest to wątek głowny w fabule ktora juz i tak sie trzyma na trytytkach. 90% graczy (dane z mojej d--y) nie bedzie zwracalo uwagi na low poly morde losowego npc'a w roznych miejscach tylko bedzie sie czuła mocno zmieszana kiedy