Wpis z mikrobloga

@JonWelder: ból po wazektomii xD toś dowalił. Przecież to jest tak mało inwazyjny zabieg, że nie wiem co może boleć, chyba kieszeń po zapłaceniu za to co najwyżej xDD k---a kobiety latami się trują hormonami albo noszą wkładki, które się wkłada do macicy na żywca, a tu przychodzi facet i mówi, że go podcięty nasieniowód boli 🙄 ja się czasem zastanawiam czy wy poważni, do dentysty też nie chodzisz, bo
  • Odpowiedz
mało inwazyjny zabieg

@LetticeDeVries: Uwielbiam jak różowe uważają że wazektomia to taki prosty zabieg porównywalny do założenia p----------y... Wazektomię się wykonuje jak już na pewno nie będziesz chciał mieć dzieci bo operacja odwrócenia to koszt dobrego samochodu i niemałe ryzyko niepowodzenia.

I ten cope "trucie hormonami" - nie dość że antykoncepcja hormonalna jest skuteczna, łatwo odwracalna to jeszcze ma swoje zalety jak mniejsze ryzyko raka, mniejsze bóle miesiączkowe, mniejsze ryzyko anemii, lepsza
  • Odpowiedz
@JonWelder: jestem ponad miesiąc po wazektomi. Bólu praktycznie nie ma. Na początku są małe dwa ukłucia aby zrobić znieczulenie, potem tylko czuć, że lekarz coś robi, żadnego bólu. Po kilku godzinach zeszło znieczulenie, czuć ucisk jakbyś siedział długo noga na nodze i se jajka naciskał oraz ciągnięcie w podbrzuszu. Nie brałem żadnego środka przeciwbólowego, nawet ibupromu czy coś w tym stylu. Po ponad miesiącu już są tylko dwa znamiona na
  • Odpowiedz
@LetticeDeVries:

prawdziwy facet nie ma problemu z poddaniem się wazektomii jeśli jest taka potrzeba

Typowo szablonowe toksyczne powiedzenie „prawdziwy kobieta/mężczyzna to <wpisz cokolwiek>” (przykład: prawdziwa kobieta nie ma problemu wsadzić sobie głowę w imadło gdy zupa jest za słona ¯\(ツ)/¯). Nic to nic nie wnosi do dyskusji.
  • Odpowiedz
@JonWelder: czasami się zdarza, bo każdy ma inny organizm, ciężko wszystko przewidzieć,. Pytanie czy lepiej żyć z ewentualnym dyskomfortem (który najprawdopodobniej i tak minie dosyć szybko, jak już się wszystko zagoi) czy się stresować niechcianą ciążą. Chyba nie ma metody antykoncepcji, która by nie miała jakichś negatywnych stron.
  • Odpowiedz