Wpis z mikrobloga

Hej, nawiązując do ostatniego wpisu
https://wykop.pl/wpis/87216871/hej-ostatnim-razem-ponowilem-post-pod-katem-zbiork (i tu też prośba do @matixrr żeby zawołał plusujących (nie umiem w wykop).
https://buycoffee.to/pantuniemieszkasz - tu wielu z Was dokonało cudów. Link będzie czynny jeszcze przez tydzień.
Kolejny raz OGROMNE podziękowania za pomoc. Z około 1800zł, które potrzebne były w celu zakupu mamy chorej na #nowotwory został 1000 z groszem, czyli to co pozostało na przeznaczenie w kwestii remontu łazienki - zamiana głębokiej wanny w kabinę prysznicową (tu brak tylko środków na samą kabinę itp - znajomy zadeklarował, jak już pisałem, wykonanie przeróbki za darmo (facet zajmuje się remontami i ma dobre serce jak i Wy, którzy mi pomogliście). Po uzyskaniu pozostałej kwoty zamykam temat, gdyż dzięki Wam na najbliższe pół roku mama ma zapewnione leczenia (szczegóły we wpisie z linku powyżej).
Jak zawsze, napiszę znów - wielu z Was i kojarzy i nie kojarzy mnie z 6-letniego konta obserwatorrr, które usunąłem. Może niektórzy kojarzą moje wpisy na temat pobytu na emigracji, z której wróciłem, żeby zająć się mamą.
Jedni pomogli pisząc mi czy na mirko czy na priv wiele dobrych słów, inni robiąc przelewy na "kawę", inni posyłając wszelakie vouchery, dzięki którym robiłem zakupu spożywcze + chemię, zrealizowałem recepty dla mamy (tak, dla siebie też, leki na depresję). Wielu z Was dostało zdjęcia paragonów i produktów na dowód, że Wasza pomoc została spożytkowana odpowiednio. Gdyby ktoś ze wspierających sobie życzył, gotów jestem posłać kolejne dowody, że Wasza pomoc poszła na to, o czym pisałem.
Szczerze? nie liczę na to, że uda się uzbierać na resztę materiałów, wielu z Was zrobiło już to co mogło, zarówno ci których znam tu od lat, jak i Mirki i Mirabelki, którzy pewnie gdyby nie tagi, nigdy o mnie nie słyszeli. Dlatego też jednocześnie BARDZO DZIĘKUJĄC za pomoc, udaję się na dwa tygodnie urlopu z pracy i jeśli się tylko uda - urlop przeznaczę na jakąś pracę na umowę zlecenie czy nawet na czarno, żeby ten pozostały tysiąc uzbierać. Nie powinno być to ciężkie, o ile trafi się uczciwy zleceniodawca. Fakt faktem, że nie ma czasu na odpoczynek, ale są inne priorytety, wszak moja Mama przez pijaństwo i śmierć ojca (którą sam wybrał), robiła co mogła, żeby było co do garnka włożyć. Teraz moja kolej, żeby ratować jej egystencję i odwdzięczyć się za wszystko, co dla mnie zrobiła.
No i to już mój ostatni wpis z tym związany. Niewiele zostało, ale myślę, że w trakcie urlopu, jak już wspominałem, uda mi się dorobić. Kolokwialnie mówiąc, kładę laskę na braku czasu na odpoczynek (może na noc lub dwie pojadę pod namiot do lasu). Trzeba docenić to, co się ma. Mój adopciak ma się nieco lepiej, ale nadal potrzebne jest leczenie jego wątroby, żeby dopuszczony był do narkozy związanej z operacją.
Zostawiam link, do którego jak zawsze wspominam namówił mnie @KukiScotland - człowiek o wielkim sercu (niech i jemu w życiu układa się szczęśliwie. Co ja bym bez Ciebie zrobił?

Jak już pisałem - za tydzień zamykam temat. Myślę, że na urlopie uda mi się dorobić tego niezbędnego tysiaka.
Dziękuję raz jeszcze - za każde dobre słowo czy w komentarzach czy na priv, za każdy voucher na zakupy (jak już pisałem - wysłałem dowody na ich słuszne spożytkowanie). Za każdy grosz, złotówkę, dużo złotówek - jesteście NIEMOŻLIWI. Większość z Was mnie nie zna, a jednak pomogła. Dziękuję też bardzo moim wieloletnim wykopowym mordkom za pomoc i materialną i słowną.
Zostawiam kilka tagów dla zasięgu, a za tydzień temat zamykam - trzeba wziąc się do roboty. DZIĘKUJĘ.

#pomoc #zrzutka #wykop #depresja #pomagajzwykopem #onkologia #wykopefekt #siepomaga #truestory
#zdrowie #nowotwory #nerwica #choroby
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanTuNieMieszkasz: jeszcze raz zdrowia dla Mamy i dla Ciebie!!()

a ludziom jak @KukiScotland, @matixrr, Twój znajomy, co zrobi przeróbkę i każdemu mirkowi, który chociaż wpłacił złotówkę lub dał plusa czy komentarz dla zasięgu - dziękuję, że jesteście, bo jesteście najlepsi❤️
  • Odpowiedz