Wpis z mikrobloga

Nie muszę mówić, że 99% komentarzy na fejsbuk to coś w stylu "wara od rolnika, dobrze zrobił, ukradli mu pole! to jego!, nie wierzyć urzędasom" XD

#heheszki #rolnictwo #wies
Davvs - Nie muszę mówić, że 99% komentarzy na fejsbuk to coś w stylu "wara od rolnika...

źródło: image

Pobierz
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Davvs: na gliwickich grupach na FB taka sama narracja xD a wystarczyło wejść sobie na Geoportal i sprawdzić statut własności. Jest jak byk że obydwie działki wzdłuż drogi są własnością gminy.
Ale nieeee, na pewno to urząd okradł rolnika xD
  • Odpowiedz
wejść sobie na Geoportal i sprawdzić statut własności

@markhausen: O proszę Cię ... to co jest na geo a to co jest w papierach to dość często dwie różne rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
żeby mu teraz d------i za to konkret kare

@lukas12x: Spokojnie. Z automatu pójdzie naprawa z OC sprawcy, jak nie ma OC to przez UFG. Uroiło się mu ze to kawałek jego pola i że tak to załatwi, to teraz nie będzie ani pola, ani ciągnika, a może nawet sobie posiedzi.
  • Odpowiedz
  • 187
@Davvs: rolas za komuny brał hektary za darmo od państwa, ale teraz jak trzeba oddać 50 cm działki aby pobudować drogę w celu rozwoju panstwa to będzie walczył aż się zesra.

Tak, wiem że droga nie jego, ale irytuje mnie mentalność polactwa, które najlepiej by chciało aby już nic w Polsce nie było budowane, bo im za blisko domu lub działki samochód przejedzie.
  • Odpowiedz
  • 144
@Davvs: A to akurat wiejska klasyka, dokąd zaoram to moje. I tak do przyjazdu geodety, i te miny jak się okazuje że pole 3m w złym kierunku zaorane ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
A to akurat wiejska klasyka, dokąd zaoram to moje. I tak do przyjazdu geodety, i te miny jak się okazuje że pole 3m w złym kierunku zaorane ¯\(ツ)/¯

@K-S-: A potem "PANIE! Z DZIADA, PRADZIADA BYŁO TAK ORANE!" Ale to normalne, że miedze będą się ruszać zwłaszcza jeśli mamy nierówny teren bo nie ma szans żeby człowiek orał prosto w takiej sytuacji. Ale czasem się zdarza, że ktoś umyślnie co
RM_PL - >A to akurat wiejska klasyka, dokąd zaoram to moje. I tak do przyjazdu geodet...

źródło: Clipboard_08-08-2026_01

Pobierz
  • Odpowiedz