Wpis z mikrobloga

Wiecie jaki jest problem Polski? Uległość do każdego. W polityce trzeba twardo, wykorzystywać słabszych i ustawiać ich do pionu, a z silnymi dogadywać. Polacy coś burkali o USA czy Izrealu? od razu ambasador ustawiał nasz rząd, a my? Jakiś burek ambasador z Ukrainy szczeka to trzeba go ustawić i tyle. My jesteśmy dominujący w stosunkach ukraina-polska. Dlaczego tego nie wykorzystujemy? To za darmo, to przeprosimy, wołynia nie było - no k---a, lepszej okazji nie mamy, jeżeli r-------e państwo z r-------ą gospodarką w trakcie wojny nas nie szanuje to kto będzie. Haiti k---a? I nie mówię o zwykłych Ukraińcach - ja tam ich lubię, trochę w---------y są, ale chociaż nie ahmedzi, mówie o ich rządzie, oni na nas po prostu srają, i nie dziwie się bo na to pozwalamy.

PS: Żeby nie było, piszę o ukrainie akurat bo to najlepszy obecnie przykład, ale równie dobrze można napisac o innym państwie jak ktoś się zna lepiej na geopolityce.

#polityka #ukraina
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CavemanWGrocieNestle: No ale co zrobilbys Ukrainie? Zabral order? Odebral socjal Ukraincom w Polsce, bo maja glupi rzad? Przeciez nie utniemy im wsparcia militarnego, to nie lezy w naszym interesie

Odbije im sie czkawka ta UPA, jak beda chcieli do UE
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: Nie tak do końca, ja nie mam namyśli przymuszania jak Trump tylko wyrachowane działania. Przecież USA od lat ma na nas bat i wchodzimy im w dupę, to uzbrojenie, to wizy, to bazy amerykańskie. Przecież każdy rząd robi im laske i wcale się nie dziwie bo lepiej żyć w zgodzie z hegemonem. Tak samo niemcy czy francja działają tylko, że głównie przez wykorzystanie Uni Europejskiej. Tylko my nie mamy
  • Odpowiedz
W polityce trzeba twardo, wykorzystywać słabszych i ustawiać ich do pionu, a z silnymi dogadywać.

Tylko my nie mamy za bardzo kart do grania, to inna sprawa ()

@CavemanWGrocieNestle: Sam sobie odpowiedziałeś.
  • Odpowiedz
Tylko my nie mamy za bardzo kart do grania

@CavemanWGrocieNestle: może i nie mamy ale ostatnie dwie dekady pokazują ze nasza poddancza polityka pozwala nam się jako tako rozwijać. Ja tam nie narzekam, rośniemy sobię w ciszy. Większe problemy mamy wewnętrznie. Lekarze którzy chcą sie upaść ponad miarę. Deweloperów co trzymają za jaja polityków. Braunderowcy i inni co robią politykę na historii czy szurii.
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: Gdybyśmy ogarnęli problemy wewnętrzne bylibyśmy Japonią europy. Masz racje kolego. Ja tam jestem zadowolony z tego jak jest u nas, jestem dumny z pochodzenia i nie mam kompleksów wobec zachodu, wręcz przeciwnie rzygam jak widzę co oni robią i cieszę się, że może nie pójdziemy tą drogą.

POLSKA ma potencjał!
  • Odpowiedz
POLSKA ma potencjał!

@CavemanWGrocieNestle: xDDDDDDD
O potencjale kraju decydują jego obywatele, a w polsce dobre 50% społeczeństwa łyka byle g---o z tiktoka albo facebooka.

Potencjał to mają tu jednostki na jazdę na garbach reszty ułomów
  • Odpowiedz