Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@the_doors: psychiatria i psychologia mają na celu sprawić żeby chory nie zawracał ludziom d--y i nie konsumował za dużo zasobów. Sedacja, leczenie objawowe aby po prostu jak najmniejszym kosztem i jak najszybciej zepchnąć człowieka z drogi normickiego walca
  • Odpowiedz
@Xvenowski centrum CBT to i findom stosują ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@the_doors do psychologów nie ma co chodzić chyba że ktoś potrzebuje "ojojania" lub wygadania się. Sensowniejszy może być psychoterapeuta ale tutaj nie mam doświadczeń.

Z psychiatria jest różnie, dobrze jest mieć samemu jakąś wiedzę, czytać grupki/fora i podchodzić do sprawy holistycznie - lekarze są podzieleni na specjalizację i tego z reguły nie robią, więc z
  • Odpowiedz
a próbowałeś pobiegać?

@kasza332: no akurat aktywność fizyczna ma spore znaczenie w leczeniu depresji - tak samo jak odpowiednia dieta czy higiena snu

Ja słyszałem że leczenie dwubiegunowki to 15k i półtora roku z d--y a nie masz gwarancji xD

@elofrytki: to ciekawe gdzie słyszałeś bo dwubiegunkówka jest nieuleczalna, można tylko ustabilizować pacjenta by w miarę normalnie funkcjonował xD
  • Odpowiedz
@the_doors: nie mam nerwicy ale intersuje się zdrowiem wszystkie osoby z nerwica powinny
dobrze spac
dobrze się odżywiać
suplementacja witamina d witamina c magnez kwas omega 3 B komplex to takie minimum
dbanie o jelita!!! jelita są bardzo ważne
najlepiej nie jeść cukru nie palić fajek zero alkoholu
do tego spacery bieganie sporty
  • Odpowiedz