Wpis z mikrobloga

• 1
@RobinSchudl A zgodzę się, nie ma różnorodności. Co prawda kupiłam jeszcze paluszki krabowe i tuńczyka, ale jako że to pierwszy raz to zrobilam z 250g ryżu więc akurat paczka łososia na to poszła a nie chciałam otwierać wszystkiego bo szczerze to bałam się że nie wyjdzie mi ten ryż tak jak powinien XD
  • Odpowiedz
@RobinSchudl: ? łosos w lidlu 11zl, awokado 3zl, ryz 7zl, ocet 3zl, serek smietankowy 3zl, tykwa 3zl, imbir 3zl itd. koszt zrobienia z 4 rolek sushi to z 30-40zl, w restauracji za byle sushi zaplacisz 100zl a jakbys kupil 4 rolki to z 300zl to pozdro
  • Odpowiedz
Jak oceniacie?

@lazysoul: jak zwykle u świeżaków, za dużo ryżu i za małe kawałki ryby :D

ale to nie hejt, sam takie robiłem i sam dalej mam spory problem ze skręceniem ładnych
  • Odpowiedz
@lazysoul ja ostatnio odmierzam ryż na wadze, głównie żeby wiedzieć ile minimalnie muszę dać żeby było ok, ale nigdy nie pamiętam ile było dobrze ostatnim razem xD
Chyba koło 60g suchego na rolkę. Ostatnio robiłem 50-55g.
Generalnie staram się zostawiać jak najbliżej jednego ziarenka na nori xD
Tu chyba był mój peak kreatywności ale stwierdziłem że to za dużo babrania. Jak chcę różnorodne to biorę z susharni. Jak chce się najeść
hpiotrekh - @lazysoul ja ostatnio odmierzam ryż na wadze, głównie żeby wiedzieć ile m...

źródło: image_picker_D5B683AE-6724-4F94-BAEC-69AE3DD55349-14427-000005754C1288D3

Pobierz
  • Odpowiedz
@RobinSchudl: e tam, gadanie. Co Ci się zmarnuje? W zasadzie pytanie na ile osób robisz. Jak tylko dla siebie, to zgadzam się, lepiej nieraz wyskoczyć niż się bawić i marnować. Przy 2-3 osobach uważam, że jest ok. I tak kupujesz żarcie do domu. Paczka łososia zejdzie lekko. Paluszki karbowe czy warzywa też na spokojnie. Problem może być z tymi marynowanymi rzodkwiami itp, bo paczki są większe i nieraz zostaje, ale
  • Odpowiedz