Wpis z mikrobloga

W ciągu miesiąca zjadłem sporo tatara wołowego (200g. to minimum), jadłem chude mięsko, co drugi dzień brałem żelazo w tabletkach (40mg. Fakt, co drugi dzień i to chyba popsuło) a dziś na oddawaniu krwi hemoglobina z palca 13.4 ale z żyły już 14.1 na szczęście.
Zaskoczyłem się bo przeważnie mam hemoglobinę na poziomie 15 a tu jadłem i brałem żelazo i takie niskie.
Może 2-3 herbaty/kawy dziennie ostatnio i duża ilość wypitego kefiru/maślanki zbiło to żelazo? Podobno przed oddawaniem krwi lepiej nie pić kefiru/maślanki/kawy/herbaty. Śliwek też sporo zjadłem ale to raczej nic nie ma do tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No nic. W październiku planuje znowu oddać krew i nie wiem, chyba koniec sierpnia zacznę brać to żelazo w tabletkach. Sporo wcześniej, żeby wchłonęło się i był dobry wynik

#krwiodawstwo #rckik
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 0
@Samara__Morgan mógłbym spróbować. Tak myślę gdzie go można kupić i niby w aptekach ale to takie w buteleczkach jak syrop i to chyba nie to, nie? Pewnie myślisz o takim soku w worku 1.5l nie?
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@Samara__Morgan niby mam parę miejsc w lesie z pokrzywą i dałoby się to zrobić ale narazie zostanę przy pilnowaniu diety, żeby żelazo było no i te tabletki z żelazem będę brał sporo wcześniej
  • Odpowiedz