Wpis z mikrobloga

Marzy się dla mnie jakiś taki jutuber typu konfitura który by chodził i nagrywal ludzi puszczających kundle bez smyczy i kagańca. Żeby chodził i zwracał im uwagę dlaczego puszek skacze na innych ludzi i czy jest zaszczepiony. A później wzywał policję i robił ujęcie obywatelskie że Seba chodzi z pitbullem bez kagańca i żeby sprawdzili książeczkę szczepień. Jak by był taki ktoś to bym go nawet mugl wspierać donejtami chociaż nigdy jeszcze tego nie robiłem. Myślę że generowało by to miliony wyświetleń i reakcji bo społeczeństwo jest pewnie w tym temacie bardzo podzielone. O kontent też by było prosto bo wystarczy iść do dowolnego parku i kundle biegają jak bezpańskie. Mam nadzieję że kiedyś coś takiego zobaczę na własne oczy
#konfitura #psy #bekazpsiarzy #polska #zwierzaczki #psiecko
Janexpol - Marzy się dla mnie jakiś taki jutuber typu konfitura który by chodził i na...

źródło: 18852

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

robił ujęcie obywatelskie że Seba chodzi z pitbullem bez kagańca i

@Janexpol: nie jestem fanem pitbullowatych, ale trzeba mieć nieźle nasrane we łbie, żeby zrobić ujęcie obywatelskie seby, obok którego stoi pitbull bez kagańca. Jak już bardzo chcesz to weź sam sobie tętnice podetnij. Będzie mniejszy bałagan. ()
Licz się z faktem, że każda akcja wywołuje reakcję.
  • Odpowiedz
nagrywal ludzi puszczających kundle bez smyczy i kagańca

@Janexpol: Uff czyli pare gmin na krzyż. A by beka była jakby nagrywający się pultał o kaganiec i smycz w miejscu gdzie to nie jest prawnie nakazane xD
  • Odpowiedz
  • 0
@pan_alternator:

nie jestem fanem pitbullowatych, ale życze smierci każdemu kto wymaga od własciciela aby zabezpieczyc psa przed tym zeby nie rzucił mu sie do gardła

hehe to ciekawe co by napisał miłośnik kundla z gatunku pitbul xD
  • Odpowiedz
@Janexpol: uważam, że pitbulle i inne tego psy nie powinny w ogóle istnieć, ale prawo w tej kwestii średnio stoi po twojej stronie. Zwykły pies nie ma "obowiązku" bycia na smyczy o ile masz nad nim kontrolę,rzecz dająca ogromne pole do interpretacji. Psy z ras agresywnych muszą być na smyczy i mieć kaganiec, ale jak określisz czy pies jest rasowy? Poprosisz o rodowód? A co jeśli to kundel tylko w
  • Odpowiedz
  • 1
@WybuchowyCzajnik: przecież prawo stoi po stronie normalnych ludzi. Co prawda jest nie egzekwowane przez organy i właśnie tu by się przydał ktoś taki jak konfitura. Kundle bez smyczy i kaganca skaczące po obcych ludziach to dosłownie codzienność i wystarczy się przejść po parku żeby to zobaczyć. Ja to widze tak że jak podbiega pies i na mnie skacze to wale go gazem w ramach samoobrony przed atakiem zwierzęcia. Sam fakt
  • Odpowiedz
nie jestem fanem pitbullowatych, ale życze smierci każdemu kto wymaga od własciciela aby zabezpieczyc psa przed tym zeby nie rzucił mu sie do gardła

hehe to ciekawe co by napisał miłośnik kundla z gatunku pitbul xD

@Janexpol: jakiś jebniety jesteś.
  • Odpowiedz
@Janexpol: niewykonalne, przed samochodem na chodniku staniesz , natomiast psiarza nie ujmiesz obywatelsko bo musisz się szarpać i jest to nieadekwatne do czynu. Tylko zmiana przepisów pomoże, oraz j-----e w psy gazem jak podbiegają bez kontroli warcząc, skacząc lub próbując ugryzc
  • Odpowiedz