Wpis z mikrobloga

Ja jednak to mam pecha xD byłem u dziada tydzień, pojeździłem nowym Dafem i potem dostałem Magnumke. Ten p--------k miał problem pod górkę podjechać, chmura dymu za mną i robur nawet brał mnie lewym pasem. Hamulce tragiczne, powietrze uciekało po 15 minutach postoju do zera, elektronika szalała, dyskoteka na desce. Jechałem tym szajsem tak zesrany, że jak wyszedłem to łapy mi tak latały jakbym miał Parkinsona. Ciężko tym było jechać na wprost, pływało prawo lewo jak chciało. Miałem wrażenie, że mnie do rowu zaraz wciągnie. Nigdy tak się nie bałem jechać czymś tak jak tym xD zrobiłem 300 km, wróciłem na bazę, podziękowałem i dalej jestem bez roboty. Nie wiem co następne, dystrybucja albo kontenery morskie, albo walne to wszystko i wracam na produkcję
#bekaztransa #ciezarowki #zycietruckera
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przerobiłem dziadów, ale od 2019 jeżdżę w polskiej firmie i nie narzekam. Nie ma co generalizować.

@taksobie: Skoro nie masz na co narzekać w tej firmie, to rozumiem że na umowie jest inna kwota niż minimalna krajowa, miesięczny czas spędzony w pracy nie przekracza 184 godzin, a praca jest ułożona?
  • Odpowiedz
@qba2004: nie wiem czy serio chcesz wiedzieć ale odpowiem.
System 2/1, jeden tydzień 8.5h jazdy, tacho zamykam po 12h, drugi tydzień 6h jazdy, 8h w robocie. Trzeci tydzień wolny. Nie wiem ile to wychodzi godzin pracujących w miesiącu, za nadgodziny mam ryczałt na umowie. Podstawa na konto 4.5k, reszta umówionej stałej wypłaty opodatkowana zgodnie z pakietem mobilności. Trasy stałe jak autobus, codziennie wiem co robię i o której wracam na
  • Odpowiedz
@taksobie: Czyli jak rozumiem są codzienne powroty. Faktycznie spoko się wydaje ta robota. Skoro mówisz że wypłata zgodnie z pakietem mobilności, to muszą być przerzuty albo kabotaż. Jeśli to nie tajemnica to proszę o podanie nazwy tej firmy ;)
  • Odpowiedz
@Franek_Dyzma: chłopie, po kraju jeździć to jak samemu sobie c---a do d--y włożyć. Jeździłem i nigdy więcej. Wolę w---------c na te 2 czy 3 tygodnie, przywieść normalne pieniądze i nie użerać się codziennie z tym samym wodogłowiem u niedojebow na firmach. Na międzynarodówce rzadko trafiasz dwa razy w to samo miejsce, nawet nie ma czasu za bardzo się z kimś pospinac, a na kraju jak z jakąś k---ą ruszysz raz
  • Odpowiedz