Wpis z mikrobloga

Jakie macie wrażenia z użytkowania materacy sprężynowych z #ikea ? Będę kupować tam ramę łóżka i zastanawiam się czy ichniejsze materace są OK. Nie mam jakichś turbo wymagań, chciałem kupić ten sam model ponownie w Jysk ale większy (Dreamzone S55 Plus) z którego jestem bardzo zadowolony, to akurat gnoje niedawno zmienili całe nazewnictwo i modele chyba też.
#wykop30plus
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Osobiście odradzam. Parę lat temu kupiłem jeden, bo mieli gwarancję satysfakcja, albo zwrot (albo coś takiego). Przez pierwszy miesiąc materac był super, chyba najwygodniejszy na jakim spałem. Po miesiącu zaczął się fałdować. I wtedy doczytałem, że w regulaminie zwrotów mają wykluczone fałdowanie się (czyli gnoje wiedzieli o takich problemach). Ogólnie od tego czasu spanie na tym materacu to było udręka. Niestety nie podam Ci modelu, bo już nie pamiętam. Jakaś średnia półka
  • Odpowiedz
@comanchee: Na 100% sprężynowy. Nie znoszę piankowych. Też byłem zdziwiony, że coś takiego się wydarzyło, ale jednak. Pomyślałbym, że to odosobniony przypadek, ale skoro mieli to wykluczone w regulaminie to znaczy, że to jednak chyba nie było odosobnione.
  • Odpowiedz