Wpis z mikrobloga

Mirki, polećcie bardzo proszę perfumy męskie na lato. Mój problem polega na tym, że nie lubię perfum słodkich i cytrusowych, a wszystko co potrafię znaleźć to tylko takie. Obecnie mam CK shock, Burberry London i Joop wow więc preferuję perfumy ciepłe, ale ale tego się nie da nosić w lato xD. Cenowo do 500 zł. Za 100 ml, choć nie jest to dla mnie istotne czy to będzie 100zl czy 500zl, zwracam uwagę na zapach bardziej niż cenę. #perfumy
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sergio_pedales: "nie lubię perfum słodkich i cytrusowych, " jak można cytrusów nie lubić to nie rozumiem
anyway, przetestuj issey le sel, mineralno-morsko zielone, bez cytrusa i słodkości.
wiele osób Ci je tutaj odleje
  • Odpowiedz
@Sergio_pedales: przewąchaj coś w Sephorze/Douglasie typu YSL Y EDT (albo ten nowy z niby miętą) i inne rzeczy co tam stoją, najłatwiej ci będzie jakieś wnioski wyciągnąć xd Raczej większość rzeczy stamtąd na perfumehub/fragrank znajdziesz do 5zł/ml
  • Odpowiedz
@arc_tic: eau givree to przecież mega agresywny cytrus

@Sergio_pedales podbijam @arch_Kris - Issey Myiake Le Sel Parfum jest bardzo spoko

@krystekw2: polecanie komuś Cool Watera w 2026 roku to zbrodnia, przecież to okrutnie j---e dziadem :D

Od siebie bym jeszcze może dorzucił Mancera - Wind Wood (ma troszkę cytrusa, ale niewiele, to mocno zielony zapach), Molinard - The Basilic (zielony, mooooocno bazyliowy) i Lattafa - Atlas
  • Odpowiedz
@Sergio_pedales: z morskich to jeszcze Salaria, oraz mniej standardowy cytrus Malibu - Party in the Bay.
Polecany przez @KingOfTheWiadro Molinard - The Basilic jest ostatnio słabo dostępny ale jak coś to mam i mogę się pozbyć.
Ewentualnie coś bardziej eleganckiego ale ze średnią trwałością - Prada L'Homme L'Eau
  • Odpowiedz
@Sergio_pedales: jeszcze Le Sel Dissey koniecznie spróbuj. Morskie klimaty w stylu Bois Imperial, z dobrą trwałością i jeszcze lepszą ceną (160-200zł za 100ml). Byłem w nich ostatnio 2 dni z rzędu, a rzadko mi się to zdarza

@mimac82200 dziękuję (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Sergio_pedales: Loewe Esencia edp ostatnio próbowałem i myślę że Ci podejdzie, tak jak przedmówcy.
Prada L'Homme też fajniutka, choć też sprawdź czy nie będzie dla ciebie za słodka.
Kurde no bardzo kusi napisać -
Bois Imperial ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie mnie chłopy zabijo ale Megamare oszczędnie psiknięte, to piękny ogór.
  • Odpowiedz
@Marmite dla mnie to przede wszystkim drzewny zapach a cytrusy są tu w drugim planie sa gorzkie i nie chemiczne, nie zaliczylbym calej lini terre do cytrusowych
  • Odpowiedz
@arc_tic: całej linii nie, ale akurat w Eau Givree ten cytron (lub też grejpfrut jak to niektórzy odbierają) daje w nos intensywnie od samego początku
  • Odpowiedz