Wpis z mikrobloga

Cześć,
Kupiłem nowy rower z carbonową ramę i pod światło widać takie kwiatki na ramie- sprzedawca powiedział mi Że to normalne przy carbonie- nie jest to wada fizyczna- powierzchnia jest gładka, nie ma rys, natomiast wizualnie wygląda to… no średnio. Widać to tylko w świetle w zależności jak pada światło. Pierwsza moja styczność z carbonem, więc proszę o wyrozumiałość 🙌 co myślicie? Chat gpt odpowiedział w stylu jeden rabin powie tak, drugi nie.

#rower #szosa #triathlon #gravel #carbon
dabudidabuda - Cześć,
Kupiłem nowy rower z carbonową ramę i pod światło widać takie k...

źródło: e93bc8fc-ca7f-4cef-9fd5-8da986227d8e

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Simpleco: @tomaz99: Canyon miał kiedyś malowanie stealth, gdzie właśnie było widać wszystkie "niedoskonałości" karbonu pod lakierem. Jak dobrze trafiłeś, to miałeś takie kwiatki w mało widocznym miejscu, ale całkiem sporo ludzi nie mających za bardzo pojęcia co i jak, a którzy wylosowali coś takiego np. na górnej części ramy, strasznie marudziło i chciało odsyłać, bo to przecież uszkodzone ;)
Sam miałem zamówionego endurace-a w takim malowaniu i po
  • Odpowiedz
Zajechany jak sandały Jezusa po drodze krzyżowej.... BTW wyglada jak by na ramie były żele przyklejone na taśmę izolacyjną i po zawodach ktoś to odcinał nożykiem do tapet xD 😆 😆 dlatego też może częściowo lakier zszedł od kleju z taśmy? Moje luźne przemyślenia....
  • Odpowiedz
@ytong: Tak zgadza się sporo osób na grupie Triathlon na FB nawet pisało w tym temacie i wymieniali im ramy bez problemu ale trwało to kilka miesięcy niestety. BTW Canyon po sugestiach z czarnym matem zmienił malowanien proszkowe na czarny mat na którym nie zostawały właśnie odciski palców ale problemu z brudem nie rozwiązali do dziś.
  • Odpowiedz
Kupiłem nowy rower z carbonową ramę i pod światło widać takie kwiatki na ramie- sprzedawca powiedział mi Że to normalne przy carbonie- nie jest to wada fizyczna- powierzchnia jest gładka, nie ma rys, natomiast wizualnie wygląda to… no średnio.

@dabudidabuda:

Wszystko jest
buont666 - >Kupiłem nowy rower z carbonową ramę i pod światło widać takie kwiatki na ...

źródło: IMG_2185-scaled

Pobierz
  • Odpowiedz