Wpis z mikrobloga

• 102
Rozwijając trochę ten wpis.
"Osoba kierująca" parkowała w tym miejscu nagminnie, od kilku tygodni. Postanowiła sobie zrobić prywatne miejsce parkingowe. Choć tego nie widziałem domyślam się, że wjeżdżała przy tym po przejęciu dla pieszych.
Wcześniej nie zgłaszałem, bo myślałem, że kiedyś trafię "osobę kierującą" i powiem, że tak się nie robi. No niestety nie było takiej okazji. W niedzielę jak zobaczyłem dookoła przynajmniej 5 miejsc parkingowych postanowiłem w końcu wykonać telefon na
  • Odpowiedz
  • 19
No i pięknie. Zaraz się dowiesz od wykopowych troglodytów, że jesteś donosicielem

@baal80: no tak, bo komu to przeszkadza?! Przecież można przejść po trawie, a przez przejście niech ludzie uważają!

przy okazji: #falszywyrozowypasek

Po wejściu wykopu 2.0 w profilu miałem możliwość zmiany płci to zmieniłem, ale drugi raz już nie było opcji... Więc zostałem różowym. Na szczęście nie dostaje dikpików.
  • Odpowiedz
@Soczi:

Po wejściu wykopu 2.0 w profilu miałem możliwość zmiany płci to zmieniłem, ale drugi raz już nie było opcji... Więc zostałem różowym

Kurde jak u mnie xD Po cholerę dawali taką opcję było wiadome że będzie kusić!
  • Odpowiedz
  • 14
@rdestowiec_ostrokonczysty: i oby tak dalej. Małymi kroczkami może uda się zmienić nawyki niektórych ludzi. Czasami jestem w stanie zrozumieć durne parkowania, bo faktycznie miejsc jest ograniczona liczba. Jednak jak widzę kilka wolnych miejsc to oznacza to tylko tyle, że kierowca jest leniem.

Gratuluję cierpliwości. Ja bym rysał drzwi kluczykami.

@krdewra: nie jestem za tym by umyślnie niszczyć komuś samochód. Już lepiej kupić marker kredowy i narysować dużą "rakietę" na szybie
  • Odpowiedz
  • 13
musieli postawić szpetne pachołki by te debile tam nie parkowały

@kierowcaautobusuofficial: bo Polacy tak mają. Trzeba im coś jawnie zakazać, aby zrozumieli, że tak nie można. Wystarczy pooglądać Konfiturę, by zauważyć pewne 'odruchy' kierowców:
– Nie można tutaj parkować/jeździć!
– A DZIE JEST ZAKAS/ZNAK ŻE TO CHODNIK SPOŁECZNIAKU
Dopiero jak postawisz słupek na chodniku lub na przejściu dla pieszych to tam nie wjadą. Tyle, że większość nadal nie będzie wiedziała dlaczego te słupki się
  • Odpowiedz
Wcześniej nie zgłaszałem, bo myślałem, że kiedyś trafię "osobę kierującą" i powiem, że tak się nie robi. No niestety nie było takiej okazji.

@Soczi: to jeszcze mozna zostawic notatke za wycieraczką bez angazowania sluzb, nie zeby mi zalezalo na takich kierowcach ktorzy nagminnie zle parkują, ale bez sensu udawac jakiegos zatroskanego na sile przed wykopkami
  • Odpowiedz
@Soczi: lepiej
u mnie na jednej ulicy zrobili pachołki na środku ulicy pomiędzy betonowymi wysepkami do zwalniania aut, by ludzie przestali jeździć środkiem (a często jeżdżą tak nawet jak jest spory ruch)
k---a, codziennie są te pachołki wymieniane
albo przyjedzie jakiś seba i wytnie szlifierką, bo tak, albo jakiś baran co się przyzwyczaił jechać środkiem przez spowalniacze w----e się i wyrwie ten pachołek xd
  • Odpowiedz