@cristiano-ronaldo5: C--j z tego cristiano, teraz już nikt nie pisze kodu kraftowego, jedynie poprawia się po AI. Pogódź się ze swoim losem, zamiast marnowania 21h tygodniowo na pisanie kodu, poświęć ten czas na naukę Bochenka
@Pasterz30: Największy problem polega na tym, że dopiero teraz widzę, jak trudno nadgonić 7 lat doświadczenia. W szkole zawsze leciałem na skróty, bo byłem tym „mądrzejszym” i wystarczyła mi szybka nauka tuż przed sprawdzianem czy maturą. Potem przyszły studia – pierwsza weryfikacja. A teraz w robocie widzę brutalną prawdę: żeby w IT osiągnąć poziom, na którym cokolwiek znaczysz i ktoś cię szanuje, trzeba minimum 5 lat solidnej orki. Poniżej tego
@cristiano-ronaldo5: idź od razu zobacz czy jesteś leniwa buła czy masz adhd lub coś podobnego. p0rno oznacza problem z brakiem odpowiedniej stymulacji. Jeśli do tego męczysz miękiszona codziennie i do tego jeszcze przy komputerze to idź do psychiatry.
Nic tak nie uwala potencjału jak właśnie ślizgacze i przepalenie mózgu dopaminą
@cristiano-ronaldo5: Jako 32 latek powiem Ci, że wpadłeś w pułapkę środowiska z--------u i socialmediów, które wyrządziły wielką krzywdę poczuciu własnej wartości wielu ludzi. Tak naprawdę nikt do końca nie ogarnia. Każdy udaje, że coś ogarnia, największymi s----------i są ludzie chwalący się ,,sukcesami" w ogarnianiu życia. Na przykład: A to koleżanka powie, że dostała pracę w google, a to jakiś typek powie, że chodzi z teczką na rozprawy sądowe jako protokolant,
@latawiec93: Ja tam lubię vibecoding xD Mi używanie LLMa do kodowania daje uczucie, jakby mi wyrosła trzecia ręka taka dokokszona i tylko do kodowania. LLM szybko znajdzie w dokumentacji co jest pięć, napisze jakiś szkielet ja to poprawiam i potem tylko mu mówię co chcę więcej.
masz zajęcie, które nie wypala mózgu, daje ruch i skutecznie czyści głowę z tego toksycznego wyścigu szczurów
@cristiano-ronaldo5: I na początek trafisz do jakieś firmy budowlanej u Janusza gdzie będziesz skręcał szafki kuchenne na akord przy pomocy starej, zacinającej się wiertarki i jeszcze słychał p---------a innych patusów w firmie
@cristiano-ronaldo5: Masz dosyć po dwóch latach pracy to skąd pomysl, że nagle przestaniesz mieć dosyć jak będziesz oral jeszcze bardziej kolejne lata? tak wiem, odpowiadam na baita
@cristiano-ronaldo5: ok po tym widać że troll
Nic tak nie uwala potencjału jak właśnie ślizgacze i przepalenie mózgu dopaminą
@cristiano-ronaldo5: O, kolejna historyjka robiona LLM dropnęła.
Future is now
Mega smutno że życie Cie nie bawi, obyś znalazł światełko w tunelu.
Aby ograniczyć spam, zawołam każdego, kto zaplusuje ten komentarz
Więcej info | Feedback
@cristiano-ronaldo5: I na początek trafisz do jakieś firmy budowlanej u Janusza gdzie będziesz skręcał szafki kuchenne na akord przy pomocy starej, zacinającej się wiertarki i jeszcze słychał p---------a innych patusów w firmie
tak wiem, odpowiadam na baita