@ethize: miałem, kisiłem sporo na stracie ale koniec końców sprzedałem na tej hossie na kosmos co była. 30% na plus a w peaku miałem 110% (ten stock mi zrobił pierwsze sto % w życiu xd no ale niezrealizowane). Troche mnie kusiło żeby wejść znowu, oni mają też defence - poniżej 10$, a takie 8$ jest super na wejście (ja kisiłem okolice 12$). Jak bym się nie zainteresował asts (i wrzucił
@ethize: ja redwire kiedyś skupywałem poniżej 10$ ( głównie na lekkie kółka ) i sprzedawałem po 12$( wysiadłem przed pompą na 25$ , ogólnie spoko spółka ( backlogu chyba 2mld$), raczej jeszcze wróci w granice 20$+ ale to jak sentyment do kosmosu się zmieni ( bo jest sporo shortów na wszystkich spółkach kosmicznych).
@Kaysan: długo myślałem żeby w to wejść właśnie ok 10$, zdecydowałem się jednak na dokupienie RKLB. Mam tego teraz nielogicznie dużą % część portfela (ʘ‿ʘ) Niby można liczyć na dobre wyniki 10 sierpnia, ale wiadomo jaka to ruleta.
@ethize: @Kaysan @shirosaki1313 @damer135 Generalnie to tam krzywo patrzą bardzo na zarząd bo średnio ufają im przez historyczne decyzje. Dopiero ostatnimi miesiącami coś się poprawiło. Sama spółka dostaje sporo kontraktów militarnych na drony więc nie żyją z samego kosmosu. Teraz powoli wzrastają przychody. Rozbudowuja produkcję. Cena raczej jest niska bo faktycznie spadek spacex spowodował instytucjonalne granie na spadek całego sektora. Pod jakiś krotki okres czasu można kupić
#gielda
Mam tego teraz nielogicznie dużą % część portfela (ʘ‿ʘ)
Niby można liczyć na dobre wyniki 10 sierpnia, ale wiadomo jaka to ruleta.
Generalnie to tam krzywo patrzą bardzo na zarząd bo średnio ufają im przez historyczne decyzje. Dopiero ostatnimi miesiącami coś się poprawiło. Sama spółka dostaje sporo kontraktów militarnych na drony więc nie żyją z samego kosmosu. Teraz powoli wzrastają przychody. Rozbudowuja produkcję. Cena raczej jest niska bo faktycznie spadek spacex spowodował instytucjonalne granie na spadek całego sektora. Pod jakiś krotki okres czasu można kupić