Wpis z mikrobloga

No jeszcze 5 dni i będę na swojej działeczce na Mazurach. Człowiek zmęczył się tym miesiącem zwiedzania Włoch kamperem i pora z miesiąc (albo dłużej) odpocząć xD
A tak z drugiej strony podczas podróży po Włoszech spotkałem innych Polaków i tu smutne spostrzeżenie większość podczas wyjazdów staje się bucami i nie potrafi się zachować. Tak naprawdę to tylko trzy spotkane rodziny były normalne, a takie schamienie pogłębia się od 6 lat, jak zacząłem podróżować kamperem po Europie, i to jest straszne, bo musisz unikać rodaków, jak nie chcesz najeść się wstydu.
#podroze #zagranica #takaprawda #spostrzezenia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

podczas wyjazdów staje się bucami

@MistrzKowalski: była kiedyś taka przestroga, głównie w kontekście chodzenia na randki, ale nie tylko: "jeśli ktoś jest miły dla ciebie, ale niemiły dla kelnera, biletera, taksówkarza to znaczy, że tak naprawdę wcale nie jest miłym człowiekiem".

I tutaj jest tak samo: oni nie są bucami na wyjeździe, tylko bucami są zawsze. Po prostu na wyjeździe się z tym nie kryją.
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: to zależy, tak patrząc na moje podróże to praktycznie nie trafiam na buców Polaków, śmiesznie było w czarterze przy awaryjnym powrocie z Tunezji przy covidzie, gdzie jego lordowskie mości z Warszawy z najtańszych wczasów na Djerbie w lutym znały się na prawie i takie tam, a drugi raz idiotka z Zakopanego na Słowacji, ale Zakopane to jest stan umysłu więc ten tego. Moim zdaniem wszędzie są buce, a największych
  • Odpowiedz
@ramirezvaca: nie wiem skąd ci ludzie byli i mało mnie to interesuje nie patrze też na zachowanie innych narodów, bo jeśli robią z siebie debili to na koszt swoich ojczyzn. Za to za Polaków buców człowiek musiał się wstydzić i przez nich makaroniarze dziwnie się z początku na ciebie patrzą. Podczas pobytów szło normalnie porozmawiać z Niemcem, Francuzem czy innymi narodami (spotkałem kilku znajomych z poprzednich wyjazdów) a tylko z
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski: zawsze może być tak, że to Ty jesteś bucem, a reszta jest normalna i Ci to nie pasuje. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie gadasz też natywnie po niemiecku, francusku czy innym duńsku więc nie zatrybisz niuansów językowych. Szkoda sobie psuć wakacji na jakiś kołków co mają wyj3bane ego i czują się pępkiem świata. :) Do tego mnie wali co sobie jakiś Niemiec pomyśli, pamiętam Norwegów
  • Odpowiedz