Wpis z mikrobloga

#kiciochpyta #olsztyn #pomagajzwykopem #wykopefekt

Mirki, jest szansa, że ktoś będzie w najbliższym czasie jechał na trasie Olsztyn Warszawa i mógłby mi przywieźć elementy do drabinki rehabilitacyjnej dla syna? To rurki z których najdluzsze mają 110cm. Waga wszystkich około 30kg. Używane. Albo ma pomysł jak to przywieźć. Próbowałem przez blablacar, ale wszyscy mi odmawiają. Stary jestem i nie do końca rozumiem dlaczego. Może im się nie chce po prostu. W końcu chodzi o oto, żeby pasażer sam się do ciebie zgłosił, a nie żeby kierowca jechał gdzieś specjalnie i coś pakował. Wczoraj pękła mi żyłka, bo byłem już dogadany ale kierowca przestał odbierać telefon.
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 17
@Marek_Tempe: ten drugi dodałem, a warszawa to bez sensu tyle osób wolac. Większość nie ma nic wspólnego z Olsztynem. Dzięki za plusa. Jeszcze 5 i wlece w gorące ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@mam__pytanie: dlaczego nie kurier po prostu? Za drogo czy musi być teraz? Możesz zapytać jakiegoś busiarza, jeśli możesz dostarczyć a ktoś na miejscu odbierze na przystanku, tyle że to prywatni mali przewoźnicy raczej, duzi nie chcą (albo nie mogą z przyczyn regulaminowych ) brać bagażu z którym nikt nie podróżuje.
  • Odpowiedz
  • 3
@Kj5s6f2dk7s54o: kurier raz że drogo, ale zapewne tak się skończy. Druga ważniejsza rzecz to sprzedawcy nie chce się męczyć z odpowiednim pakowaniem, wysyłaniem itp
Woli odbiór osobisty. Jeśli nie uda się nic znaleźć to będę go przekonywał do wysyłki.
  • Odpowiedz
  • 144
@Mega_Smieszek: jak że wszystkim. Masz plusy i minusy. Na pewno masz więcej plusów jak masz inteligentna partnerkę i jesteś młodszy. Kiedyś było latwiej, dzieci wychowywały się same, w otoczeniu dużej rodziny. Teraz rodzice są najczęściej sami ze wszystkimi wyzwaniami, a jest coraz gorzej. Coraz więcej dni bez szkoły, zakaz powrotu dzieci na świetlicę. Czyli jeśli dziecko kończy zajęcia o 13 i idzie na zajęcia dodatkowe do 14 to ma zakaz
  • Odpowiedz
@mam__pytanie: to komplikuje sprawę. Możesz też poszukać Mirka czy Mirki z Olsztyna, żeby odebrał, owinął taśmą i wepchnął do transportu, który umówisz. Tylko że jeśli będziesz się chciał odwdzięczyć chociaż flaszką czy czekoladkami, to pewnie wcale taniej niż kurier nie będzie.
  • Odpowiedz