Aktywne Wpisy

PEPE_Le_Sfont +109
I dobrze tak tym bezdusznym korpoparówom łasym na kasę. Zachciało się otworzyć studio w pajeetowie to się teraz cierpi.
Studio Rockstar India znajduje się w mieście Bangalore (indyjska stolica IT, pajeetowa "Dolina Krzemowa"), które podobnia jak osławiona Kolkata, jest przepełnione korupcją i cyberprzestępczością zorganizowaną. Ale w porównaniu do Kolkaty, nie są to jakieś tam call center okradające staruszków złapanych na spam emailami, a poważne cybermafie zajmujące się atakami hakerskimi i wyłudzeniami celującymi
Studio Rockstar India znajduje się w mieście Bangalore (indyjska stolica IT, pajeetowa "Dolina Krzemowa"), które podobnia jak osławiona Kolkata, jest przepełnione korupcją i cyberprzestępczością zorganizowaną. Ale w porównaniu do Kolkaty, nie są to jakieś tam call center okradające staruszków złapanych na spam emailami, a poważne cybermafie zajmujące się atakami hakerskimi i wyłudzeniami celującymi
źródło: dupa
Pobierz
the_doors +12

Kalkulację "najwięcej za najmniej" w segmencie E (klasa wyższa) opiera się na wskaźniku TCO (Total Cost of Ownership – całkowity koszt użytkowania).
Sama cena ofertowa w salonie jest myląca, ponieważ nie uwzględnia kluczowego czynnika – utraty wartości po 3-5 latach, która pochłania najwięcej kapitału.Aby realnie policzyć opłacalność, należy zastosować wzór:TCO = (Cena zakupu + Koszty finansowania/leasingu) – (Wartość rezydualna przy odsprzedaży) + (Paliwo + Ubezpieczenie + Serwis).
Zestawienie modeli pod kątem wartości
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@Niesondzem: bo w salonach podchodzą do tego tak, że gościa, który przychodzi kupić taki samochód, jest na to stać i nie będzie liczył każdej złotówki z utraty wartości xD.
@Niesondzem: twierdze, że patrzenie na utratę wartości samochodu to domena biedaków. Kupując kolejny nowy samochód w salonie, sam nie myślę, ile on straci na wartości, tylko kupuje to, co chce i na co mnie stać. W 2021 kupiłem nowe BMW x3 i sprzedałem je w 2024, bo mi przestało pasować a kupiłem Volvo XC90
Tak, wyliczneia w ksiegowosci watu pod kazda zlowówke i optymalizacja podatkowa by na koniec "w------e na utrate wartosci". Nie wiesz o czym mowisz. Albo wiesz i myslisz że kazdy jest utracjuszem idiotą a pieniadze ma ze spadku.
@Niesondzem: wiem dobrze, o czym mowie przeciętny Polak chciałby swojego 10-letniego szrota sprzedać za cenę nówki xD i nieważne skąd ma się pieniądze ważne ile się ich ma i czy jest się bogatym czy biedakiem. Kupiłem 6 lat temu pierwszego nowego kampera i sprzedałem go po 3 latach, aby kupić nowego