Aktywne Wpisy

wezsepigulke +763

Salido +162
Minął 60. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
233 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
248 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
233 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
248 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: Policja.pl 25082026
Pobierz
![[AFERA] Przewodniczący Rady powiatu chce cenzorować informacje o referendum lokalnym](https://wykop.pl/cdn/c3397993/307cfba11146bdec1adca22b513b4c4ae6930ec03867dd9737ea6caa56966804,q80.png)

Mniej więcej 8 lat temu miałem okazję odwiedzić kilka takich schronów w Warszawie i jej okolicach. Każdy z nich był inny, niektóre niemal całkowicie zniszczone, inne zadziwiająco dobrze zachowane, z biurkami, szafkami, a nawet kalendarzami sprzed kilkudziesięciu lat. Wędrując po podziemiach, natrafiałem na fragmenty historii, które trudno spotkać w muzeach czy archiwach, od starych telewizorów w hangarze kolejowym po atomową kwaterę dowodzenia, której powstanie nigdy nie zostało ukończone. Każdy schron opowiadał swoją własną, niepowtarzalną historię, ukrytą głęboko pod nowoczesną zabudową miasta.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram
źródło: ggghhh-1180x675
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...