Wpis z mikrobloga

@lewymaro: orły i sokoły
Z drugiej strony co się dziwić. Ważne że ludzie z IT tam zarabiają mniej niż średnia krajowa (bo urzędas nie może zarabiać więcej), a wykopki dobrze wiedzą jaki informatyk idzie do roboty za mniej niż średnia krajowa - marny
  • Odpowiedz
@lewymaro: no kto by pomyślał.
To nawet nie jest pewnie kwestia tego, że ludzie zaczęli tam wchodzić, tylko część telefonów pewnie z automatu zaczęła pobierać preview strony.
  • Odpowiedz
@lewymaro: w sumie ja nie wiem po co chłopskie rozumy chcą wchodzić na tą stronę xD przecież nie napalą nią w piecu jak książeczkami papierowymi, które rząd już przecież wysłał i było na nich dokładnie to samo xd
  • Odpowiedz
@lewymaro: To jest pomyłka, mówiąc delikatnie. Gdyby naprawdę stało się coś poważnego, to wielu ludzi zostałoby kompletnie bez informacji. Ostatnie dwa dni pokazały to, o czym pisałem już wielokrotnie - Polska nie jest przygotowana do wojny. I nie mam na myśli tutaj wojska, ale systemy informowania, ostrzegania, reagowania i szybkiego naprawiania. Winę za to ponosi zarówno poprzedni jak i obecny rząd.

Jeśli Rosjanie naprawdę będą chcieli coś odwalić, to wystarczy
  • Odpowiedz
@ipkis123: oj, jeśli chodzi o zarobki informatyków w ministerstwach to nie jest tak źle, spokojnie można 10 brutto na niższych stanowiskach złapać (powyżej helpdesku), a stanowiska administratorskie to okolice mitycznych 15k. Niemniej dziwi mnie że na żadnym etapie tego pomysłu z wysyłką, nie pojawił się ktoś kto dał by informacje, "Ej, panowie, to jebnie"
  • Odpowiedz
@lewymaro: to są idioci, nie wierzę, że tam siedzą kompetentni ludzie, a nie Grażynki po znajomości. Jak można nie wiedzieć jak się skończy wysłanie każdemu w jednej chwili tego samego adresu strony?
Zwyczajnie nic się w Polsce nie działo, to jakoś to hulało wszystko, wysłało się, że wiater będzie, a wiater to wiadome najgorszy, bo jak jest ciepło, a jest wiater to i tak jest zimno. Tylko płakać nad tym
  • Odpowiedz
@lewymaro: Przynajmniej korzystają nie umiejętnie z systemu, wysyłając link do poradnika, który i tak wysyłali już pocztą.
Wszystko to świeżo po alarmie b------m, który mało kto skojarzył lub usłyszał, świeżo co po ogólnokrajowych testach, które nazwano sukcesem.
Ja tu nie widzę żadnych błędów.
  • Odpowiedz
@lewymaro: my nie potrzebujemy ruskich hakerów, żeby doprowadzić do kryzysu komunikacyjnego. Wystarczą niekompeteni urzędnicy i politycy
  • Odpowiedz