Aktywne Wpisy

Zopyross +301
Nie ma bardziej odpychającej rzeczy u kobiety, niż tatuaż. Szpeci je niezależnie od wzoru, miejsca czy kolorystyki. Nie chce się z taką samicą mieć jakiegokolwiek kontaktu, ja na takie to nawet nie patrzę na ulicy, a zauważyłem, że dzisiaj podziarana to jest zarówno fizjoterapeutka, recepcjonistka czy sprzedawca w sklepie. Fuj
#blackpill #bekazrozowychpaskow
#blackpill #bekazrozowychpaskow

Zakala_Wadowic +68
Muszę pociąć drewno krajzegą. Walnąłem sobie małpkię na odwagę, bo od zawsze się tego ustrojstwa boję.
#praca #robotkireczne
#praca #robotkireczne
źródło: 1000000925
Pobierz

Zakoli mam praktycznie zero, co cieszy mnie niezmiernie, lecz ta dziwna spiralka robi się coraz większa.
Macie jakieś sposoby na wzmocnienie i gęstsze włosy? Co poradzić na zauważalny ubytek?
Na wzmocnienie włosów zwykle ścinałem je do zera, ale później wstydzę się wychodzić z domu... a muszę polować na jakieś gąski przecież.
Używał ktoś Loxon MAX na łysienie? Podobno skuteczny (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) prowadzi ktoś taką kurację?
#przegryw #lysienie #przegrywpo30tce
źródło: obraz
Pobierz@Schweinefleischsuppe: xD Źródło: wiedza z d--y albo AI?
Finasteryd nie zmniejsza poziomu testosteronu, a przewrotnie nawet go u niektórych zwiększa. Według badań jest to około 10-15% stanu bazowego.
Ty nie obniżasz finasterydem tego pozytywnego testosteronu, a hormon androgenowy odpowiadajacy za łysienie (ale nie tylko) czyli DHT.
Skutki uboczne występują u około 2% osób. Natomiast dotyczy to WSZYSTKICH skutków ubocznych czyli np. mniej tłustej cery.
PS: było jedno fajne badanie, gdzie grupa placebo zgłaszała więcej skutków ubocznych niż grupa której podano finasteryd. A to tylko pokazuje jak
Finasteryd nie zmniejsza poziomu testosteronu. Paradoksalnie on potrafi go zwiększyć - organizm produkuje „nadmiarowy” testosteron, który powinien ulec przemianie na dihydrotestosteron (DHT, czyli to, co niszczy cebulki włosowe) za pośrednictwem enzymu 5-alfa-reduktazy. Ale ze względu na działanie finasterydu, który jest inhibitorem tejże, ten nadmiarowy testosteron nie ulega przemianie, więc jego poziom rośnie. Po pewnym
Jedyną skuteczną metodą jest blokada DHT odpowiadającego za miniaturyzację - w tym celu stosuje się finasteryd (ok. 70% redukcji) lub w razie nieskuteczności tego pierwszego dutasteryd (blisko 100% redukcji).
Co do