Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +488
Pamięta ktoś jeszcze klimatyczne strony fanowskie pokroju GTASite, który widać na załączonym obrazku? Miały wszystko elegancko poukładane – obszerne listy pojazdów i broni z opisami, ciekawostki, solucje, mody i tętniące życiem forum, gdzie każdy dział miał sens. Dziś to wszystko zastąpiły bezduszne social media, a nawigacja po facebookowych grupkach to koszmar – posty znikają w feedzie, brakuje jakiejkolwiek struktury, a znalezienie konkretnej wiedzy graniczy z cudem. Wszystko rozbite po Discordach czy Twitterze,
źródło: image
Pobierz
ChickenDriver2 +23
Co ludzie widzą w mieszkaniu na wsi, we własnym domu?
Pytam bo ponad 25 lat mieszkałem w blokach - od 40 do 65 mkw, od jakiegoś czasu mieszkam na wisi niecałe 20 km od miasta.
i i tego.. nienawidzę.
Chcę
Pytam bo ponad 25 lat mieszkałem w blokach - od 40 do 65 mkw, od jakiegoś czasu mieszkam na wisi niecałe 20 km od miasta.
i i tego.. nienawidzę.
Chcę

Otóż nosiłem się z zamiarem zakupu takiego sprzętu, ale stwierdziłem że zrobię inaczej.
Gałęzie z cięcia drzewek, zrzucam poprostu na kupe pod wierzba w kącie sadu, głównie z myślą o wszystkich tych małych żyjątkach, owadach itp żeby miały się gdzie zimą podziać.
A wiosną, albo za dwa lata, jak nazbiera się odpowiednia ilość, to chce sobie usypać z tego wał hugekultur pod dynie, który też swoją drogą jest, ze względu na strukturę, świetnym schronieniem dla małych żyjątek, owadów, jaszczurek, nawet jeży.
#ogrodnictwo #ogrodbiocenotyczny #owady #pszczoly
źródło: 4704
Pobierzźródło: 4703
Pobierz