Wpis z mikrobloga

Dopiero co polubiłem i włączyłem do diety takie pyszne gęste mleczka sojowe a już wyczytałem, że zawierają jakieś fitoestrogeny po których urosną mi biodra i c------i. Żeby było zabawniej to niedawno czytałem, że są też w piwie ale ucieszyłem się bo nie pije. Czy faktycznie lepiej odstawić produkty sojowe jeśli zależy mi na nieposiadaniu żeńskich cech płciowych czy może karton tygodniowo nie spowoduje tranzycji?

#dieta #zdrowie #odzywianie #mikrokoksy
Dominikjagoda - Dopiero co polubiłem i włączyłem do diety takie pyszne gęste mleczka ...

źródło: temp_file6732638610118179522

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Thanh_Nguyen no właśnie alpro jest pyszne w porównaniu z tymi lidlowymi czy biedronkowymi. Na mnie mleko czy jogurt zawsze źle działały bo strasznie zatrzymywały wodę pod skórą i puchłem jak laska w ciąży.
  • Odpowiedz
@Dominikjagoda: mają fitiestrogeny, ale w małej ilości są lepsze nawet dla facetów, bo mają łagodniejsze działanie niż te estrogeny, które sam produkujesz. Musiałbyś całą dietę oprzeć na śpi, żeby to był jakiś problem czyli dawka fitoestrogenow egzogennych byłaby większa niż estrogenow endogennych
  • Odpowiedz
@Dominikjagoda: z badań wynika, że spożywanie produktów sojowych populacyjnie nie ma istotnego znaczenia dla hormonów. Co prawda znajdą się też przypadki jednostkowe, że picie kilku litrów napoju sojowego dziennie ma tam jakiś wpływ. Ale w Twoim przypadku bym się tym raczej nie martwił
  • Odpowiedz
@kaname85: I nadal to nie stanowi zagrożenia, podobnie jak cukier i wskazywanie, że cukier to nawet w wędlinie, chlebie i przyprawie jest. A domyśl się dlaczego.

Swoją drogą zwrot sojaki o ile sam go czasem używam, to najczęściej używają grubasy u których ze względu na wysoki poziom tkanki tłuszczowej najpewniej mają więcej estrogenów od tych z których cisną bekę, a ta ich "menska" dieta oparta na kiełbasie i boczku w
  • Odpowiedz
@kaname85: ile tej soi tam jest? Niewiele. Poza tym właśnie należy patrzeć na etykiety i wybierać "odpowiednie" produkty z dobrym w swoim przekonaniu składem. Już abstrahuję od tego, że kiełbasy w zdrowej, zbilansowanej diecie powinno być możliwie mało nie ze względu na soję, a fakt rakotwórczości przetworzonego mięsa
  • Odpowiedz
@Dominikjagoda: karton na tydzien czy dwa to luźno o ile reszta twojej diety jak u tego sojaka 2 rzędy powyżej to nie kotlety sojowe, tofu i batony z białkiem sojowym i cukrem. I tak codziennie. Ja z alpro wole migdałowe lub z orzechów laskowych ale co kto lubi :)
  • Odpowiedz