Wpis z mikrobloga

Jakieś dwa tygodnie temu wysłałam paczkę za pomocą Vinted do kupującej z automatu z paczkami do automatu z paczkami w Krakowie. Dostałam powiadomienie że kurier dostarczył ją do automatu rano około 9:00 i około 18:00 dostaje powiadomienie że paczka została zabrana z paczkomatu i jest zwrot do mnie. Kupująca napisała do mnie z pytaniem co się dzieje bo miała zamiar zabrać tą paczkę odpisałam jej że nie wiem. Na następny dzień napisałam do DHL o co chodzi oni że adres nie był poprawny? Od tamtej pory mija 2 tygodnie i ciągle pojawiają się dziwne statusy w których ja nie wiem o co chodzi. Ciągle się z nimi kontaktowałam nawet kazali mi opisać jej zawartość ( były to kosmetyk) wczoraj wieczorem chciała żebym podała jej adres domowy to podałam mimo że paczka była nadana paczkomatem i rano do mnie pisze około 8:00 że kurier był u mnie 4 razy i za każdym razem mnie nie było ale tak się składa że mam urlop i jestem całe dnie w domu. Mam dość czy ja to odzyskam?
#dhl #paczkomaty #kurier
Sudice - Jakieś dwa tygodnie temu wysłałam paczkę za pomocą Vinted do kupującej z aut...

źródło: IMG_0065

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Sudice:
Po pierwsze. Paczkomat jest zawsze Inpostu i nie ma od tego żadnych wyjątków. Paczkomat to nazwa własna automatu paczkowego należącego do Inpostu, a nie określenie potoczne.
Automaty paczkowe DHL nazywają się oficjalnie DHL Locker lub DHL Box.

Po drugie. Czy była to przesyłka nadana bezpośrednio przez ciebie w DHL eCommerce, czy korzystałeś z Przesyłki OLX?
  • Odpowiedz
  • 0
@Sudice:
To musisz przez Vinted zgłaszać problem z przesyłką. Formalnie to oni są nadawcą.

A co do Paczkomatów, to Inpost zastrzegł nazwę Paczkomat. A poza nazwą Paczkomat, Inpost zastrzegł na wyłączność, takie nazwy jak: Awizomat, Pralniomat, Lotniskomat, Lodówkmat, Urzędomat, Appkomat.
  • Odpowiedz