Wpis z mikrobloga

Człowiek dziś po 6 dniach cieszył się wyjściem z oddziału… i nie zdążył dojechać do domu. Cyk, tężyczka, pogotowie i znowu sor. Kolejna decyzja -powrót na oddział, ręce powykręcane z bólu i skurczy. Przez te wszystkie przygody nie natknęłam się na ani jednego niemiłego lekarza.. a Po ostatnich medialnych burzach bałam się tych miejsc. Okazuje się, że w kotlinie Jeleniogórskiej są jeszcze dobrzy ludzie.
Dobrej nocy Mirki, kolejna noc na warcie… smutni że niektórzy po 3 dniach od usunięcia tarczycy śmigają do domu, a u mnie się wylosowały wszystkie możliwe komplikacje. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#smutnazaba #szpital
Historycznygagatek - Człowiek dziś po 6 dniach cieszył się wyjściem z oddziału… i ni...

źródło: IMG_6317

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Historycznygagatek ja dobę po usunięciu połowy tarczycy zostałem wypisany ze szpitala xD
Łącznie byłem niecałe dwie doby w szpitalu z tego powodu, licząc od przyjęcia na oddział do wypisu.
Zdrówka i powodzenia!
  • Odpowiedz
@Historycznygagatek: mam mieszane uczucia odnośnie tego wpisu tak szczerze. Z jednej strony fajnie, dobrzy lekarze, dobry przekaz leci, jednak z drugiej wpisujesz się w narrację obecnych przekazów dla debili - lekarz zły, konowal i się bałem. Słabe to 👍
  • Odpowiedz
@Historycznygagatek: Powodzenia jeszcze z gojeniem rany potem jak masz takie szczęście na razie. 😞 Mi po ok. miesiącu zaczęła się strasznie paskudzić. Przestała dopiero jak cały szew wewnętrzny, który miał się rozpuścić, mi wylazł. Zajęło to kilka miesięcy i sporo stresu, że blizna będzie bardzo widoczna.
Koniec końców nie wiem czemu tak miałam. Jakieś uczulenie na szew rozpuszczalny? Zakażenie? Chirurdzy zgodni niestety nie byli. Ale dla mnie to była jedyna
  • Odpowiedz
@Historycznygagatek: no jak poprawnie konowal wykonuje swoją pracę to jest wdzięczność jakaś wielka :D to chyba jego obowiązek że normalnie pracuje i się interesuje swoim klientem. Wdzięczność może być jakby w czasie wolnym tu za free przychodził jak wiele osób robi w biurach czy innych miejscach pracy. A tu się jakaś mentalność wzięła ze jak lekarz jest w pracy i normalnie ją wykonuje to trzeba być mu za to wyjątkowo
  • Odpowiedz